Logo deschakelbarendrecht.nl

Kleinzoon van de oprichter van de Hooimeijer Beschuitfabriek

  •   296 keer gelezen

BARENDRECHT – Kom gezellig op de koffie in bibliotheek Het Kruispunt op 21 september van 10.30 tot 12 uur om het bijzondere familieverhaal van Hooijmeijer te horen. De toegang is gratis.

Alleen de straatnaam 'Hooimeijerlaan' in Barendrecht herinnert nog aan de plek waar de beschuitfabriek heeft gestaan. Arie Hooimeijer begon op 25-jarige leeftijd in 1905 een bakkerijtje in Rotterdam-Zuid. Door de groei van de omzet werd in 1933 een aparte beschuitfabriek in Barendrecht gebouwd. De beschuitfabriek gebruikte opvallende reclamemiddelen: grote beschuitrollen wandelden door de straten van Rotterdam, gaven plaatjesalbums uit en draaien reclamefilms en dia's in de bioscopen. Hooimeijer kwam als eerste met de ribbelverpakking om de broze beschuitschijven heel te houden. Concurrentie, fabrieksbranden, een tanende populariteit en uiteindelijk een gedwongen vertrekt uit Barendrecht in 2002, heeft ervoor gezorgd dat Hooimeijers beschuit niet meer als eigen merk bestaat.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>