Afbeelding
Foto: Jos Wesdijk

De Weypoort 35 jaar

Algemeen

BARENDRECHT - Kaasspeciaalzaak De Weypoort heeft wat te vieren. 35 jaar geleden werd Dick Schumacher kaasboer en opende hij zijn eerste winkel aan de Middenbaan. Eerst onder de naam De Kaasgigant, daarna werd het De Weypoort. Het werden succesvolle jaren. Vele malen won Dick het Gouden Kaasmes, de prijs voor de beste kaasspeciaalzaak van Nederland.
,,Dat ik kaasboer ben geworden, is eigenlijk puur toeval'', zegt de 59-jarige Schumacher. ,,Ik was 35 jaar geleden vertegenwoordiger bij Paardekooper Verpakkingen en bezocht winkeliers met verpakkings- en etalagemateriaal. Maar ik wilde voor mezelf beginnen, een eigen zaak. In Barendrecht vond ik een pandje naast het toenmalige oude postkantoor. Een pijpenla, maar groot en hoog genoeg. Ik begon met een ongebruikelijk concept: een winkel zonder toonbank.'' Later verhuisde De Weypoort naar het huidige pand.
Dick wil meer brengen dan alleen het product kaas, en dat verklaart zijn succes. ,,Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van mijn klanten, en goede voorlichting en presentatie zijn belangrijk. Het zit ook, denk ik, een beetje in mijn persoon. De mensen gunnen het mij.''

Advertenties uit de krant