Peter Luijendijk en Peter Manders in de studio.
Peter Luijendijk en Peter Manders in de studio. Foto: Leonie Gravesteijn

Patrimonium: voorlopig geen jongerenwoningen

Algemeen

BARENDRECHT – Patrimonium Barendrecht geeft geen prioriteit aan de bouw van starters- of jongerenwoningen, zoals enkele politieke partijen graag willen. De woonvereniging is bereid zulke woningen te ontwikkelen als de gemeente geschikte grond aandraagt.
Directeur-bestuurder Peter Manders vertelde in Exxact radioprogramma Gemeenteloket dat in Barendrecht vooral behoefte is aan levensloopbestendige woningen voor senioren. ,,Zij laten in sommige gevallen ook weer een gezinswoning achter en daaraan is ook behoefte," aldus Manders.
Op de plek van het oude postkantoor en in de Lohmanstraat worden 143 woningen gerealiseerd. Manders: ,,De eerste honderd zijn levensloopbestendig. We kijken bij de rest of die per se voor 55-plussers zijn of dat ze ook bestemd kunnen worden voor gezinnen."
Patrimonium is bereid om jongerenwoningen te ontwikkelen als de gemeente daarvoor geschikte grond aandraagt. Manders reageert daarmee op een vraag van wethouder Peter Luijendijk, die ook in de uitzending aanwezig was. Luijendijk: ,,Als we wat meters vinden, moeten we toch vijftig tot honderd jongerenwoningen kunnen bouwen, bijvoorbeeld bij het station?"
Patrimoniums beleid is dat minimaal zeventig procent van het aanbod betaalbaar is voor mensen die huurtoeslag ontvangen (huur onder 618 euro). De woningen die nu gebouwd worden, zijn vooral voor één- of tweepersoonshuishoudens met een huur onder 600 euro. De uitzending terugluisteren kan op exxact.nl/gemeenteloket.

Advertenties uit de krant