Peter Bienefelt is beste broodbakker van de wereld.
Peter Bienefelt is beste broodbakker van de wereld.
FOTO

Beste broodbakker van de wereld

Algemeen

BARENDRECHT – Vorig weekend heeft de Barendrechtse Peter Bienefelt de titel van Master de la Boulangerie gehaald. Anders gezegd: hij is de beste broodbakker van de wereld.
Het was een weekend vol adrenaline en korte nachtjes. Toch lukte het Peter om heel relaxt op dag drie van het weekend zijn brood met 'wow-factor' te maken en daarmee de hoogst haalbare titel binnen te slepen.
,,Vier jaar geleden won ik het Europees kampioenschap. Nu werden er in Parijs de wereldkampioenschappen gehouden. Ik streed tegen Taiwan, Japan, Canada, Turkije en Australië", vertelt Peter. ,,Samen met het boulangerieteam waar ik in zit, hebben we het brood bedacht dat ik tijdens deze wedstrijd maakte. Coach Hans Som heeft me al die tijd bijgestaan en ging mee naar Parijs. De opdracht was om een brood met de 'wow-factor' te maken. Dat is natuurlijk een breed begrip. Je moet oppassen dat je van het 'wow' geen 'woo' maakt. Ik maakte een brood van gezuiverd zeezout met zeealgen, inktvisinkt, krenten en olijven. Hoe meer je van dit brood eet, hoe meer smaken je ervaart." Het brood viel dus duidelijk in de smaak bij de jury en zorgde voor de toptitel.
Nu is er niets meer te halen op het gebied van prijzen. ,,Het is ook tijd voor nieuw bloed in de branche", zegt Peter. ,,Ik ga me bezig houden met coachen en daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf 'Atelier Du Pain' waarmee ik bakkers ondersteun door het hele land en in Duitsland en België. Dit gebied zal waarschijnlijker groter gaan worden."

Het brood dat Peter maakte, ligt nog nergens bij de Nederlandse bakkerijen, maar hij sluit niet uit dat dit nog gaat gebeuren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant