Afbeelding

Samen Op Pad naar Heino

Algemeen

BARENDRECHT - Stichting Samen Op Pad Barendrecht maakt woensdag 16 mei een dagtocht naar Heino, waar men kasteel Het Nijenhuis met beeldentuin zal bezoeken. Onderweg is er een koffiestop in Woudenberg, waar deelnemers kunnen genieten van een kopje koffie met gebak.

Kasteel Het Nijenhuis dateert uit 1382 en werd door diverse adellijke geslachten bewoond. In 2003/2004 is het gerestaureerd en werden de bouwhuizen tot museum verbouwd. Het huis is sinds september 2004 volledig toegankelijk voor publiek. Voorheen was het alleen te bezichtigen op afspraak. Het Nijenhuis heeft een uitstekend museumcafé. Men kan buiten in de beeldentuin lunchen, er staan honderd witte zwerfstoeltjes.

Na de lunch gaat de groep naar Zwolle, waar men 2,5 uur vrije tijd heeft om naar eigen inzicht het een en ander te bezichtigen of te winkelen. Daarna gaan de deelnemers naar het dineradres in Scherpenzeel.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Men kan opstappen bij het Dienstencentrum aan de Windsingel om 8.15 uur of bij tramhalte Waterkant in Carnisselande om 8.30 uur. Samen Op Pad verwacht om 21.15 uur terug te zijn in Barendrecht.

De prijs voor deze dagtocht bedraagt vijftig euro per persoon. Mensen met een museumjaarkaart kunnen tien euro in mindering brengen. Men kan zich tot 5 mei  opgeven bij Janny Kofman. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 19 uur via 0180-617805.

Advertenties uit de krant