Kerkrentmeester Simon Hoek (rechts) ontvangt de cheque uit handen van Renée Ranti-Prins .
Kerkrentmeester Simon Hoek (rechts) ontvangt de cheque uit handen van Renée Ranti-Prins . Foto: Leonie Gravesteijn

Cheque voor restauratie uurwerk

Algemeen

BARENDRECHT – Medewerkers van omroep Exxact Barendrecht hebben dinsdagavond een cheque van 400 euro aangeboden voor de restauratie van het uurwerk van de Dorpskerk. Het uurwerk van de 506-jarige Dorpskerk geeft voor de buurt al eeuwenlang de juiste tijd aan. Om te zorgen dat dit zo blijft is ingrijpend onderhoud nodig.
De luidklok dateert uit 1759. Toen werd de oorspronkelijke klok uit 1607 overgegoten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog belandde de klok op de bodem van het IJsselmeer, maar kwam na de oorlog gelukkig weer terug naar de Dorpskerk. Voor het goed functioneren van de luidklok zijn werkzaamheden aan de klokkenstoel (in de toren) en aan de klok zelf nodig.
Voor de financiering van de restauratie heeft de stichting Vrienden van de Dorpskerk haar steun toegezegd. Een deel van het geld is al beschikbaar, maar dat is nog onvoldoende om het werk te betalen. Het ontbrekende geld wordt bijeen gebracht met acties, zoals een diner bij kaarslicht in de kerk.

Tijdens het ZomerFeest, dat op 30 juni werd gehouden in de oude dorpskern van Barendrecht, heeft omroep Exxact Barendrecht een actie gehouden voor het uurwerk. Bij een levende jukebox konden tegen betaling verzoeknummers worden aangevraagd. Dat leverde maar liefst 400 euro op.
De cheque werd dinsdag 14 augustus in de studio overhandigd aan kerkrentmeester Simon Hoek. Hij kreeg de cheque uit handen van Renée Ranti-Prins, bestuurslid van de stichting Evenementen Dorpskern Barendrecht, de stichting die het ZomerFeest organiseert.

De Dorpskerk is een kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Barendrecht. Kijk voor actuele ontwikkelingen in de Dorpskerk op www.dorpskerkbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant