Logo deschakelbarendrecht.nl
Melvin

Column Melvin: Collecteren voor het KWF

Afgelopen week was het weer tijd voor de jaarlijkse collecteweek van de stichting KWF kankerbestrijding. Door het hele land gingen collectanten op pad om geld op te halen voor de bestrijding van deze verschrikkelijke ziekte. Dit jaar was ook ik een van die collectanten.

Het was nog voor de zomervakantie dat ik op de Middenbaan benaderd werd door een aantal vrijwilligers van het KWF. Met een smeltend ijsje in mijn hand besloot ik toen om me aan te melden als collectant. Want: wie goed doet, goed ontmoet. Daarnaast is kanker ook een van de verschrikkelijke ziektes op dit moment. Ik was blij dat ik  een steentje kon bijdragen aan het bestrijden van deze ziekte.

Op vrijdagavond ging ik daarom met de bekende collectebus langs de huizen om te vragen voor een kleine donatie. Het was grappig om een keer in het leven van een collectant te duiken. Na één avond had ik al van alles meegemaakt: deuren die in je gezicht worden dichtgeslagen, mensen die je vanachter het raam wegwuiven en achtjarige kinderen die zomaar de deur open doen zonder dat hun ouders thuis zijn. Ik werd zelfs een keer besprongen door een kat. Gelukkig waren er ook heel veel mensen die met liefde een aantal euro's gaven en blij waren dat ze ook konden bijdragen aan de bestrijding van kanker.

Ik merkte die avond ook dat mensen ook nog veel vertrouwen in elkaar hebben. Verschillende ouderen lieten de voordeur wagenwijd open staan terwijl ze even naar boven liepen om geld te halen. Gelukkig maar dat ik geen inbreker ben. Ook deden alle mensen (die geld wilden geven) zomaar geld in de collectebus zonder naar mijn collectantenpas te vragen. Ik had natuurlijk ook gewoon een collectebus op internet kunnen kopen en al het geld voor mezelf kunnen houden. Met alle verhalen over nepagenten en -collectanten was het fijn om te weten dat het vertrouwen in 'de goedheid van de mens' er nog steeds is.  

Al met al vond ik het collecteren een leuke en ook leerzame ervaring. Ik hoop dat we door de vrijgevigheid van alle mensen en de inzet van alle collectanten weer een stap dichterbij de genezing van kanker komen.

Melvin

Meer berichten