Afbeelding

Kom Erbij Week in 'Hart'

Algemeen

BARENDRECHT - Miranda Groen van KijkopWelzijn is dinsdag 25 september te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Ze vertelt over de Kom Erbij Week, een landelijke week tegen eenzaamheid die gehouden wordt van 27 september tot 6 oktober.

In Barendrecht worden samen met verschillende organisaties allerlei activiteiten georganiseerd, die gecoördineerd worden door KijkopWelzijn. Het is een week die in het teken staat van ontmoeting en contact tussen bewoners. Daarom nodigen de organisaties burgers van harte uit om gratis deel te nemen aan hun activiteiten.

Miranda Groen vertelt in de uitzending hoe zij te werk is gegaan. Er is een Kom Erbij-kalender ontwikkeld waarop alle activiteiten op een rij zijn gezet. Het doel is een handreiking tegen eenzaamheid. Met Miranda Groen wordt gepraat over het signaleren van eenzaamheid, omdat dit een groot maatschappelijk probleem is. Wat zijn de drijfveren en motivaties van de vele vrijwilligers in Barendrecht die zich op achttien locaties inzetten om er te zijn voor die ander om ontmoeting en contact mogelijk te maken?

Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht, te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via www.exxact.nl. Zie ook www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant