Afbeelding

Wieke Schakel (39)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben tien jaar geleden in Barendrecht komen wonen. Ik kom oorspronkelijk uit Mijnsherenland. Vroeger gingen we altijd winkelen in Barendrecht aan de Middenbaan. Toen al vond ik het een leuk dorp en zag ik mezelf er wel wonen. Ik werk in het Albert Schweizer ziekenhuis in Dordrecht als verpleegkundige op de oncologie afdeling. Daarnaast ben ik eigenaresse van WT Skincare. Ik behandel vooral mensen die te maken hebben gehad met kanker. Ik ben ook 'hulpmoeder' op basisschool De Hoeksteen.

Hoe bevalt je eigen praktijk?

Ik leer er ontzettend veel over het leven. Met name dat het van de een op de andere seconde anders kan zijn. Toch is het een heerlijk baan waarbij ik mijn ervaring als verpleegkundige met kankerpatiënten goed kan gebruiken. Mensen kunnen hun verhaal bij me kwijt als ze willen en voelen zich weer wat beter na een behandeling. Ook werk ik met een speciale cosmetische lijn voor mensen die huidproblemen hebben opgelopen na de chemokuren. Ik kan het verdriet was ik hoor gelukkig ook goed loslaten.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben zeventien jaar samen met Ivo waarvan elf getrouwd. Dochter Marijn is tien jaar en zoon Maas is zeven jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn oma liet een huisje bouwen in Zeeland en in mijn beleving verbleven we daar iedere zomer zes weken lang. Het is een heerlijke plek aan het strand met een grote tuin waar familie en vrienden ook hun tentje op kunnen zetten. We komen er nog steeds.

Waar word je gelukkig van?

Van mijn gezin en als ik zie dat ik echt iets kan betekenen voor patiënten. En uiteraard van mijn cliënten in de salon als ze zich weer fijn voelen na een behandeling.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mijn schoonzus ging afgelopen zomer naar Lesbos om te helpen in het vluchtelingenkamp. Schrijnende verhalen hoorden we toen ze terug kwam. Verschrikkelijk.

Van wie krijg je inspiratie?

Van ViZi. Ik ben alweer een tijdje aangesloten bij het Vrouwen in Zaken netwerk. Als we elkaar ontmoeten, barst ik na afloop weer van de energie en inspiratie.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil natuurlijk erg graag groeien met mijn bedrijf. Daarnaast wil ik nog reizen met mijn gezin. Afgelopen zomer zijn we voor het eerst naar het buitenland met de kinderen gegaan. Kamperen in Italië. Dat is goed bevallen. We hebben het voor volgend jaar over Zuid Frankrijk.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Nuchter, optimistisch, makkelijk in de omgang en ik denk humoristisch.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Om de sportschool over te slaan. Deze zomer heb ik regelmatig een les pilates afgezegd. Dan was ik van plan om te gaan, maar belde Ivo vanaf zijn werk of er nog wat onder de kurk zat. Dan was ik snel om. Ook ben ik gek op eten, vooral het avondeten. Als de kinderen wat laten liggen, eet ik het op.

Wat zijn je angsten?

Dat er iets met mijn familie gebeurd. Door mijn werk ben ik ook sneller bezorgd dan een ander denk ik. In mijn hoofd maak ik een pijntje al snel heel groot en daar kan ik dan echt van wakker liggen. Terwijl de persoon in kwestie er veel makkelijker mee omgaat. Ook heb ik een beetje vliegangst. Ik ga het niet uit de weg, maar ik vind het niets.

Wat vind je stom?

Mensen die klagen en mensen die zo snel hun mening moeten verkondigen op social media terwijl ze amper de ins en outs kennen. Asociaal gedrag in het verkeer irriteert me. Zoals links honderd blijven rijden.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Mijn eigen broek op houden. (Lachend) Zo noemde mijn moeder het. Zelf stopte ze met haar studie rechten toen ze ging trouwen. Daar kreeg ze spijt van. Later is ze weer gaan studeren, maar ze heeft er wel op gehamerd. Zorg dat je het zelf kan doen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Na mijn zwangerschap is mijn haar heel dun geworden. Doe mij maar een grote bos haar.

Wat is je favoriete quote?

'Vandaag is vandaag'. Dit zeg ik vaak tegen de patiënten. Ze maken zich vaak druk over wat er nog allemaal gaat komen, maar het is makkelijker om je alleen met 'vandaag' bezig te houden.

Advertenties uit de krant