Afbeelding

CultuurLocaal heeft nieuwe penningmeester

Algemeen

BARENDRECHT - Stichting CultuurLocaal heeft een nieuwe penningmeester, Ger Nas. Rien Vos blijft als algemeen bestuurslid betrokken bij de stichting.

Al enige tijd geleden gaf Rien Vos aan de functie van penningmeester te willen overdragen aan een jonger iemand. ,,Niet dat ik het niet leuk meer vind, maar op mijn leeftijd kan er altijd iets gebeuren, nietwaar?", aldus Rien, die de tachtig inmiddels ruim is gepasseerd. Een lange zoektocht volgde, maar het bleek lastig om iemand te vinden die niet alleen de kwaliteiten had, maar ook de tijd om het financiële beleid van CultuurLocaal mede te gaan bepalen. Het gaat om een zeer actieve, jonge stichting, die zich nog in een opbouwfase bevindt. Het penningmeesterschap is dus niet alleen een erebaantje.

Het bestuur is zeer verheugd over de benoeming van Ger Nas. Ger heeft zijn sporen verdiend in de wereld van het muziekonderwijs. Tot 2008 was hij jarenlang controller bij ToBe, de regionale instelling voor cultuureducatie, die ook in Barendrecht tot het faillissement eind 2015 actief was. ,,In mijn tijd bij ToBe was ik al zeer positief over Barendrecht. Er was een fijne sfeer in De Baerne. Dat gevoel heb ik bij CultuurLocaal ook weer", zegt Ger, zelf geen Barendrechter, over zijn nieuwe omgeving.

In de bestuursvergadering op 11 oktober is Ger bij unaniem besluit benoemd. De komende weken zullen Rien en Ger aan de overdracht gaan werken. www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant