Afbeelding
Foto: Alyce Henson

Koop bollen en help polio uitroeien

Algemeen

REGIO - Rotary maakt zich sterk voor een laatste offensief tegen polio. Daar is geld voor nodig. Polio (poliomyelitis), ook wel kinderverlamming genoemd, is een virusziekte die een ontsteking in het ruggenmerg veroorzaakt.

De ziekte was bijna geheel van de wereld verdwenen, mede dankzij het internationale netwerk van Rotary dat zorgde voor praktische hulp en financiële middelen en in samenwerking met de WHO. Sinds 1988 was het aantal polio-incidenten met 99 procent gedaald. Maar met name in conflictgebieden is de laatste jaren weer een toename van het aantal ziektegevallen te zien.

In Nederland zamelt Rotary nu geld in met de verkoop van tulpenbollen, de speciale 'End Polio Now-tulpen'. Ook Rotaryclub Barendrecht doet mee aan deze actie. Voor vijftien euro kan men een doosjes tulpenbollen á 25 stuks bestellen, waarvan de opbrengst geheel naar de poliobestrijding gaat. Meerdere doosjes bestellen kan natuurlijk ook. Mede dankzij andere fondsen bij Rotary en de Bill & Melinda Gates Foundation wordt dit bedrag uiteindelijk verdriedubbeld.

Bestellingen doorgeven kan via www.rotaryclubbarendrecht.nl/tulpenactie. Maak het bedrag maal het aantal doosjes over op NL98 INGB 0677 3275 28 ten name van Rotaryclub Barendrecht onder vermelding van 'EPN' en het bestelnummer.

Rotary club Barendrecht zorgt dan dat men de bestelling binnen afzienbare tijd (dus nog op tijd om te planten) in huis heeft. Men wordt vriendelijk verzocht zo spoedig mogelijk te bestellen, uiterlijk op 28 oktober.

Advertenties uit de krant