Afbeelding
Foto: Picasa

De geur van versgebakken speculaas

Algemeen

BARENDRECHT - In het museum van Historische Vereniging Barendrecht is zaterdag 17 november een speciale expositie met een bijzondere activiteit. Het is een hartenwens is van vroegere voorzitter Dick Mooyaart om weer eens de geur van versgebakken speculaas in het museum te ruiken in combinatie met een expositie van historische koek- en speculaasplanken. HVB is blij dat het gelukt is zijn wens in vervulling te laten gaan.

Een deel van deze expositie is ter beschikking gesteld door inwoners van Barendrecht. Vrijwilligers bakken deze zaterdag, samen met pietermanknecht, speculaas in een echte oven, zodat de geur van versgebakken speculaas door het museum zal gaan. Precies zoals Dick het heeft bedacht. Er is een tekst- en fotocollage te zien met opnames van het hoe en waarom van speculaas. Ook wordt er een film vertoond over de intocht van Sint Nicolaas, aangevuld met beelden over de geschiedenis van speculaas.

Kinderen kunnen dinsdag 20 november tussen 13 en 16 uur en 17 november van 11 tot 16 uur hun schoen komen zetten bij HVB. Op de zaterdagen 17 en 24 november kunnen kinderen de versgebakken speculaas versieren. Materiaal hiervoor is aanwezig. De toegang is gratis. Iedereen is welkom. d'Ouwe School is geopend van 11 tot 16 uur.

Historische Vereniging Barendrecht is te vinden aan Dorpsstraat 150a te Barendrecht. Zie voor de laatste informatie www.historischbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant