Afbeelding

Fun2Run levert energie

Algemeen

BARENDRECHT - Tien weken geleden startten 24 enthousiaste deelnemers met de derde Fun2Run Start hardloopcursus en tien deelnemers voor de hardloopcursus Next.

Mede dankzij de beheerders van MFA Waterpoort en afdeling accommodatiebeheer van de gemeente Barendrecht was de start- en finishlocatie gewaarborgd; verzamelen, omkleden en depot voor de waardevolle spullen was prima geregeld. De loopcursus bestaat uit tien trainingen op woensdagavond, aangevuld met twee trainingen per week die de cursist uitvoert op een zelf gekozen tijdstip.

Maandagavond 3 december (ipv woensdag 5 december) was de laatste trainingsavond van de hardloopcursus Fun2Run. Het doel van de cursus Start, vijf kilometer hardlopen met plezier en zonder pauze en zeven kilometer voor de deelnemers van Next was voor de deelnemers de ultieme test.

Op een enkeling na waren de deelnemers nog het meest onder indruk van het feit dat zij in 'slechts' tien weken tijd het gewenste resultaat bereikten, met plezier en zonder pauze.

Hardlopen is leuk en uitdagend. Je bent lekker actief in de buitenlucht en hardlopen kan bijna altijd, waar je ook bent. Maar het is ook een sport om serieus te nemen: veel hardlopers krijgen te maken met blessures. Mede door de sterk toegenomen interesse in hardlopen, schieten beginnersgroepen als paddenstoelen uit de grond.

Fun2Run Start is een beginnersgroep; iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen en loopervaring is geen vereiste. Deelnemers van Fun2Run Next zijn bij de start van de cursus in staat vier km hard te lopen zonder pauze. Het doel van de cursus Next is werken aan de looptechniek en sneller en verder hardlopen. Voorafgaand aan de cursus maakt Fun2Run gebruik van de Runfitcheck, aangevuld met een aantal persoonlijke lopersanalyse om een indruk te krijgen van de conditie van de potentiële deelnemer. Fun2Run besteedt veel aandacht aan de juiste opbouw van alle trainingen met feedback voor de deelnemers wanneer deze gewenst is.

Interesse om ook mee te doen met Fun2Run? Dat kan! In april 2019 starten Marina Witkamp-Weijgertse en Marjolijn Westerink-Mak weer met de loopcursus Start en Next.    

Fun2Run biedt sinds oktober 2018 ook Personal Training aan voor zowel de cursus Start als ook de cursus Next. Informatie over Personal Training en Fun2Run? Mail naar onderstaand adres.

Facebook: Fun2Run Barendrecht                                                                                        

Aanmelden voor de hardloopcursus Start en Next kan via: fun2run2018@gmail.com.

Advertenties uit de krant