Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Top2000 kerkdienst 'Heal the world'

BARENDRECHT – De organisatie van de Top2000 kerkdienst is weer in volle gang. Het draaiboek is geschreven, aan het licht en geluid wordt gewerkt en de band is druk aan het oefenen.

Dit jaar vindt de Top2000 kerkdienst plaats op zondag 30 december in de Dorpskerk. Een nieuwe uitdaging voor de organisatie. Een ander gebouw, andere indeling. Maar daar is het enthousiasme niet minder om.

Nelleke van der Meer en Ans van der Wel zijn samen met acht andere commissieleden al vanaf juni bezig om de anderhalf uur durende dienst voor te bereiden. ,,Dit jaar is het thema 'Heal the world', vertelt Ans. ,,Dat is ook meteen het nummer van Michael Jackson." ,,De rode draad tijdens de dienst is de vraag 'hoe kunnen we de wereld beter achterlaten?" voegt Nelleke toe. ,,Dan hebben we het over de klimaatdoeleinden die gesteld zijn, de plastic soep in de oceaan. Er komen tijdens de dienst dan ook nummers voorbij zoals 'Iedereen is van de wereld' van The Scene en 'Mooi' van Marco Borsato. Maar ook 'Nothing Rhymed' van Gilbert O'Sullivan."

Zanger Henk Elderson gaat dit laatste nummer live zingen. ,,Gilbert O'Sullivan schreef dit nummer nadat hij een film had gezien over hongersnood in Afrika. Hij werd daardoor geconfronteerd met de tegenstellingen in de wereld: tussen arm en rijk, maar ook tussen liefde en afwijzing, tussen winnen en verliezen. Tegenstellingen die tot op de dag van vandaag zijn gebleven en waarvan het goed zou zijn als we die zouden kunnen genezen. Dit past dus ook heel mooi bij 'Heal the world'.

De vorige twee edities werden druk bezocht. Zo'n 450 mensen bezochten de dienst en veel van hen bleven op de afterparty. Dit jaar zal het zeker weer net zo druk worden, want de Top2000 kerkdienst is een feestje voor alle leeftijden.
De band Fusion and Friends speelt de meeste nummers. Zangeressen Kim Beekman en Stephanie van der Arend zijn weer van de partij.
Nieuw dit jaar is de 'mentimeter'. De kerkgangers kunnen via internet inloggen op deze website en vragen over muziek en positiviteit beantwoorden. De antwoorden zijn direct zichtbaar op een scherm in de vorm van grafieken. Een leuke interactiviteit.
Uiteraard kan er meegezongen worden met sing along-nummers waarvan de teksten op het scherm verschijnen. ,,Vorig jaar kwam dit niet goed uit de verf, maar dit jaar gaat het zeker lukken", lacht Nelleke. ,,Henk-Jan Ketelaar en Rikko de Jong zijn de sprekers. Tijdens deze dienst is er geen preek."

De Top2000 start om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.15 uur. Er wordt grote drukte verwacht, dus mensen worden verzocht om op tijd te komen. De dienst is ongeveer om 21 uur afgelopen en daarna begint de afterparty – een hapje, drankje en nakletsen - in De Ontmoeting. De dienst wordt ook via Exxact Barendrecht uitgezonden: www.exxactbarendrecht.nl.

Bekijk een video van de repetities hier:

Meer berichten