Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Rens Bok

Oratorium Jona: 'duif of havik'

BARENDRECHT - Sinds 2016 houdt commissie Cultuur Carnisse Haven een aantal concerten per jaar voor belangstellenden in en rond Barendrecht. De muziekstijlen zijn breed en gevarieerd. Zondag 17 februari verwelkomt de commissie interkerkelijk koor Salem uit Ridderkerk onder leiding van Dirk Zwart. Aanvang 16 uur.
In Carnisse Haven is in juni een gebrandschilderd raam onthuld als afscheidscadeau voor dominee Joma Boers met als thema het verhaal van Jona. Het verhaal heeft mensen uit Ridderkerk geïnspireerd om het verhaal muzikaal vorm te geven. De teksten zijn van de hand van dominee Martin de Geus, de muziek is gecomponeerd door Dirk Zwart. Laatste is dirigent van koor Salem en bespeelt de piano.
Het stuk bestaat uit zeventien delen afgewisseld met bijbelteksten. Het verhaal van de profeet Jona is een bekend verhaal; de deserterende Jona die drie dagen in de buik van de walvis verkeert alvorens hij op het strand wordt uitgespuwd. In dit verhaal is de wrijving tussen liefde en gerechtigheid voelbaar. Jona, wiens naam 'Duif' betekent, pleit dat liefde voorop moet staan. Maar de profeet ontpopt zich echter vanaf het begin als een havik. Hoe zal dit principiële conflict aflopen?
Kaarten zijn vanaf 16 januari verkrijgbaar bij The Read Shop (Middenbaan 82), Kruithof Optiek (Van Beuningenhaven 37) en de koster aan Noordersingel 30. Reserveren (en meer informatie) via reservering.carnissehaven@gmail.com. Een kaartje kost vijftien euro inclusief een consumptie na afloop. Jeugd tot zestien jaar heeft gratis toegang. Aan de deur geldt een toeslag van 2,50 euro per kaartje.

Meer berichten