<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Remon van Loon in het blauwe teamshirt.
Remon van Loon in het blauwe teamshirt. (Foto: )

Spinningteam klaar voor Sophia marathon

Tachtig. Maar liefst tachtig deelnemers brengt het 'Aad van Loon Spinningteam' zaterdag 16 februari aan de start voor de 28e editie van Sporten voor Sophia actie. Aad van Loon Sport heeft het sponsorschap van Hiemstra Sport overgenomen. Laatstgenoemde was vijf jaar de sponsor van het spinningteam, maar heeft zich na sluiting van de winkel teruggetrokken als hoofdsponsor.
Remon van Loon: ,,Mijn vader was 28 jaar geleden mede initiatiefnemer van deze actie. Helaas heeft hij door zijn overlijden maar een editie mee mogen maken.
Door een gunstige samenloop van verschillende omstandigheden was dit het uitgelezen moment weer een team te sponsoren."
In totaal staan er tijdens het weekend van 15, 16 en 17 februari een kleine driehonderd spinningfietsen opgesteld in het Topsportcentrum Rotterdam naast De Kuip. De fietsen worden in tijdsblokken van drie uur aan de deelnemers ter beschikking gesteld. Daarvoor betalen ze vijftien euro inschrijfgeld. Met dit bedrag wordt het weekend gefaciliteerd. Daarnaast moet iedere deelnemer minimaal vijftig euro sponsorgeld inbrengen.

Beweegprogramma
Het geld dat via sponsoring bij elkaar gebracht wordt, komt ten goede aan het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, dat daarmee dit jaar een beweegprogramma wil opstarten voor zieke kinderen. Maar liefst 500.000 kinderen in Nederland onder de 18 jaar sporten en bewegen minder omdat ze zich fysiek beperkt voelen en angstig zijn. Toch is het erg belangrijk om op jonge leeftijd voldoende te bewegen. Niet alleen om fysieke achteruitgang te voorkomen, maar ook omdat sport een belangrijke sociale activiteit is. Niet sporten betekent doorgaans niet meedoen. Niet meedoen met gym, niet mee naar een zwemfeestje, geen tikkertje buiten spelen. Niet sporten betekent het missen van een hoop gezelligheid. En daar worden kinderen ongelukkig van.
Uit onderzoek van sportarts Linda van den Berg blijkt sporten effectief bij chronisch zieke volwassenen. ,,Om uit te zoeken of deze positieve effecten ook voor kinderen gelden, is onderzoek nodig. Daarom wil het Sophia voor deze kinderen een beweegprogramma op maat maken", vertelt ze. ,,Onderdeel van dit programma is een meting van hun spierkracht en uithoudingsvermogen. Daarna volgen de kinderen een speciaal voor hen samengesteld trainingsprogramma bij hun eigen fysiotherapeut. Zo kunnen we bepalen welk programma het beste werkt voor bijvoorbeeld kinderen met een hart- of longafwijking, spierziekte of darmziekte. Op deze manier hopen we dat chronisch zieke kinderen voldoende conditie opbouwen en meer vertrouwen krijgen om weer gerust te gaan sporten met vriendjes en vriendinnetjes.

Stuwende kracht achter de organisatie van het team, Marjolijn Westerink – Mak, heeft weer een enthousiaste groep bij elkaar gekregen die het dak eraf fietst voor Sophia. Een team dat dankzij gulle sponsoren straks een prachtige cheque kan overhandigen. Marjolijn: ,,Vooral het zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor was spannend. Ik was dan ook heel blij toen Remon positief op mijn verzoek reageerde."
Aad van Loon Spinningteam is nog op zoek naar sponsoren. Het team en de individuele sporters zijn via www.sportenvoorsophia met drie muisklikken eenvoudig te steunen.
Iedere bijdrage is welkom.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>