Afbeelding

Wie wordt de voorleeskampioen?

Algemeen

BARENDRECHT - In Bibliotheek Het Kruispunt werd maandag 11 februari de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van negen verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment.

De scholen die meededen kwamen uit Barendrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Jolie Plaisier van SOL de Watervlinder uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam als winnaar uit de bus. Zij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 20 maart in Hellevoetsluis. De eerste week van april is de provinciale finale in het theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 22 mei is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen.

Jolie las voor uit het boek 'Hoe overleef ik mijn vakantie' door Francine Oomen. De jury vond dat het heel erg goed was voorgelezen en zag dat Jolie er zelf ook erg veel plezier in had.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vijftien minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk duizend nieuwe woorden per jaar bijleren. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. Uit Barendrecht deden de Groen van Prinstererschool, De Tweemaster, Het Kompas, De Zeppelin en De Driehoek mee.

Advertenties uit de krant