<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Gert de Koning (61)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen aan de Noldijk. Het is officieel Barendrecht, maar mijn leven speelde zich in Heerjansdam af, waar ik nu nog steeds woon. Ik heb dertig jaar in het bestuur van v.v. Heerjansdam gezeten, waarvan ik vijftien jaar penningmeester ben geweest. Ook was ik vijftien jaar actief bij de Oranjevereniging van Heerjansdam. En op mijn twintigste was ik medewerker van stichting Disco Heerjansdam. We organiseerden feestavonden en ik ben deejay geweest bij drive-in discotheek Montmartre.

Je bent gestopt met je bestuursfuncties?

Ja, ik doe nog steeds veel vrijwilligerswerk, maar ik wil geen structurele taken meer zoals het penningmeesterschap waar je zo twintig uur per week mee bezig kunt zijn. Ik help graag mee, maar geen vaste verplichtingen meer.

Wat was het mooiste dat je hebt gedaan?

Ik denk de playbackshows voor Koninginnedag. Dat waren fantastische avonden. Heel druk en dan die kleine kinderen die artiesten nadeden. Zo mooi om te zien. O, en toen Heerjansdam landskampioen werd in 1988 in het voetbal.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben tien jaar getrouwd met Anne-Marie. Drie jaar daarvoor ben ik gescheiden. Zelf heb ik twee dochters van 31 en 27 jaar. En Anne-Marie heeft drie dochters. Samen hebben we zes kleinkinderen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ja, dan toch die tijd dat we de feesten voor drive-in discotheek Montmartre in Het Dorpshuis organiseerden.

Waar word je gelukkig van?

Van de kleinkinderen. En met Sinterklaas, als de hele ploeg bij elkaar is.

Waar ben je verdrietig om geweest?

In augustus vorig jaar overleed mijn moeder. Ze werd 96 jaar. Het was een enorm sterke vrouw. De laatste jaren zag ik het minder worden en gaf ze ook aan dat het voor haar genoeg was geweest. Dat vond ik heel zwaar om te zien.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik had graag in de zorg willen werken. Ik ben gefascineerd door operaties en alles wat daar omheen hangt. Voor zo'n carrièreswitch ben ik te oud, maar ik hoop nog eens vrijwilligerswerk in de zorg te kunnen doen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Ambitieus, soms misschien arrogant en een doordrammer. Ik weet precies wat ik wil en wil ook het onderste uit de kan halen. En stil. Ik ben zo'n type dat een hele avond met een biertje in de hand rond staat te kijken en alles observeert. Dan heb ik het prima naar mijn zin.

Hoe sta je 's morgens op?

Meestal ben ik al wakker voor de wekker om kwart voor zeven gaat. Ik douche, ontbijt met twee crackers, lees het AD en om kwart voor acht ga ik naar mijn werk in Dordrecht.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Zoete drop. Ik haal het niet in huis. In het nieuwe jaar zijn we met een koolhydraatarm dieet begonnen en tot nu toe gaat dat erg goed. Bij voorgaande diëten legde ik de sleutel van de voorraadkast op zolder, zodat de drempel om er iets uit te pakken, hoog was. Maar nu halen we gewoon niets in huis.

Wat zijn je angsten?

Dat er iets met mijn naasten gebeurd. En toch ook de ontwikkeling van onze maatschappij. Verdraagzaamheid is vaak ver te zoeken, vooral langs de lijn op het voetbalveld.

Wat vind je stom?

Dat de pers dingen zo uit het verband kan trekken. Ze richten er grote schade mee aan als ze zich er niet genoeg in verdiepen.

Wat heb je geleerd van je ouders?

Hard werken en niet klagen. Mijn moeder had zeven kinderen en stond vaak om 3 uur op om voor iedereen lunchpakketjes en ontbijt te maken. Ze was een enorm sterke vrouw. Mijn vader was altijd bezig in en om het huis.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat meer open en spontaner willen zijn.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Op mijn werk behandel ik vaak meer dan honderd telefoontjes per dag, dus 's avonds heb ik er geen behoefte aan om aan de telefoon te zitten. Anne-Marie onderhoud de contacten met vrienden en familie.

Wat is je favoriete quote?

Verwonder je niet, verbaas je slechts. En deze gebruiken we op het werk met een knipoog als collega's eerst ontkennen dat ze iets fout hebben gedaan: Het ruikt naar de misdaad.

Wil je nog iets toevoegen?

Ik hoop dat ik nog lang in goede gezondheid en in harmonie het nodige voor de maatschappij kan betekenen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>