Afbeelding
video

Koningsdag met regen en zonneschijn

Algemeen

BARENDRECHT - Koningsdag werd om 9 uur officieel gestart met het hijsen van de vlag en het zingen van de aubade. Het publiek in de Dorpskerk kon op een groot scherm zien hoe buiten in de stromende regen de burgemeester de nationale driekleur hees.


Bij de aubade zat de Dorpskerk vrijwel vol. Naast het gemeentebestuur en de gedecoreerden, ook veel kinderen. Aan de aubade wordt meegewerkt door de Barendrechtse scoutingverenigingen. De vaderlandse liederen werden afgewisseld met een optreden van de dansers van Funky Feet.

Burgemeester Ronald Schneider dankte in zijn openingswoord de Oranjevereniging. Ondanks het overlijden van een van de bestuursleden is er toch weer een mooi programma samengesteld.

Door de regen kwam de kindervrijmarkt traag op gang. Maar toen het rond tien uur droog werd, kwamen er meer handelaren en publiek naar het grasveld rond de Dorpskerk.

Het werd weer ouderwets druk in het centrum. Dat zorgde daarbuiten voor een kleine chaos. Omdat er twee straten in de Zeeheldenbuurt zijn gesloopt, is daar minder ruimte om te parkeren en om te rijden.

In winkelcentrum Carnisse Veste was de bovenverdieping goed gevuld met kinderen (en ouders) die op een kleedje spullen verkochten.

Op sportpark Smitshoek stond ’s middags een rij voor de ingang voor de deelname aan de kinderspelen. Op het terrein van de voetbalvereniging waren voor kinderen allerlei uitdagingen: van doelschieten tot een kruiwagenrace.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Adrumaline treedt op. (foto: Erika van der Lee)

Advertenties uit de krant