Afbeelding

Nieuws uit De Dierenstee

Algemeen

BARENDRECHT - Amerikaanse Staffordshire-terriërs zijn momenteel het meest vertegenwoordigd in opvangcentra in Nederland. Ten onrechte heeft dit ras bij veel mensen een negatief imago. Ook in De Dierenstee wachten twee Staffords op een nieuwe baas.

Een van hen is Max, een aanhankelijke en nog wat onzekere knul van ruim drie jaar oud. Die onzekerheid is met name buiten te merken. Tijdens een wandeling kijkt Max voortdurend om zich heen. Vanuit zijn onzekerheid kon Max uitvallen naar bijvoorbeeld andere honden, fietsers en wandelaars en daardoor flink aan de riem trekken. Door veel met hem te trainen is dit gedrag al een stuk verminderd. Max blijkt sommige honden zelfs leuk te vinden. Het kost soms wel wat moeite om Max' aandacht te krijgen en behouden, maar met iets lekkers lukt dat meestal wel. Consequent en duidelijk zijn is belangrijk. Dan loopt Max gewoon netjes mee aan de riem. Hij is een perfecte leerling en heel gevoelig voor complimenten. Max hoort graag dat hij iets goed doet, Voor zijn zelfvertrouwen is dit belangrijk.

Voor Max wordt een baas gezocht die met hem gaat werken aan het vergroten van dat zelfvertrouwen. Dat verdient Max, want hij is een fantastische hond. Een hond die graag bij je in de buurt is en het leuk vindt om iets met zijn baas te ondernemen, zoals wandelen en spelen. Van dat laatste wordt Max enorm vrolijk en ontspannen. Wie kan Max veel aandacht bieden en wil het trainen met deze kanjer voortzetten?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant