Afbeelding

Kerktuin één dag tuincentrum

Algemeen

BARENDRECHT - Het terras van de kerktuin achter de Dorpskerk had zaterdagmorgen veel weg van een tuincentrum, zo groot en gevarieerd was het aanbod van stekjes van kamer- en tuinplanten en van zo goed als nieuwe tuingereedschappen. En zo druk was het ook.

De aanvankelijk winterse temperatuur van twee graden boven nul was, zo bleek al snel, geen beletsel voor een bezoek aan de traditionele stekkendag waarmee de kerktuin het nieuwe seizoen opende. Naarmate in de loop van de morgen de voorjaarszon de kilte verdreef, werd het nog drukker met kijkers en vooral kopers. Verreweg de meesten van de vele tientallen bezoekers (een record) gingen met tassen vol stekjes naar huis. In vele tuinen en woonkamers in Barendrecht en omgeving komen ze de volgende weken tot volle wasdom. Belangstelling was er ook voor de gebruikte tuingereedschappen die net als de stekjes voor vriendelijke prijsjes te koop werden aangeboden.

Aan het einde van de morgen bleek hoe gretig de bezoekers een keuze hadden gemaakt uit het aanbod van stekjes. Meer dan de helft was verkocht. De resterende stekjes worden op de openingsdagen van de kerktuin te koop aangeboden (alle zaterdagen van 10 tot 12 uur, tegelijk met de Snuffelmarkt in de Oude Pastorie); hetzelfde geldt voor het tuingereedschap. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de verdere verfraaiing van de tuin. Op Stille Zaterdag – 20 april – is de kerktuin gesloten.

Advertenties uit de krant