Logo deschakelbarendrecht.nl
Caspar Rutten (links) met minister Wopke Hoekstra (financiën).
Caspar Rutten (links) met minister Wopke Hoekstra (financiën).

Rutten kandidaat Europese verkiezing

BARENDRECHT - De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op donderdag 23 mei. Caspar Rutten staat als nummer 12 op de lijst voor het CDA. Hij is opgegroeid in Barendrecht.

Caspar: ,,Vanaf mijn tweede tot mijn achttiende heb ik met veel plezier in Barendrecht gewoond. Mijn moeder woont er nog steeds en mijn vader woonde er tot voor kort ook. Ik kom regelmatig in Barendrecht. De afgelopen week ben ik er in verband met het overlijden van mijn vader extra vaak geweest. Er is wel wat veranderd de laatste jaren, maar ik voel me er nog steeds erg thuis. Het is een heel mooi dorp".

Caspar, in het dagelijks leven gemeenteraadslid en advocaat, heeft zich kandidaat gesteld vanwege het grote belang van Europa voor Nederland. ,,De vele bedrijven die in Barendrecht en Rotterdam zijn gevestigd, zijn voor een groot deel afhankelijk van Europa. Die bedrijven en de mensen die er werken hebben baat bij een grote Europese markt zonder grenzen. Mijn vader, Frans Rutten, heeft zich als secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken altijd ingezet voor de EU. Als kandidaat voor het Europees Parlement wil ik dat ook doen. Met een sterke EU zonder onnodige regels moeten we beschermen wat voor ons van waarde is: vrede, veiligheid en welvaart. Ik hoop dat er donderdag veel mensen gaan stemmen, want iedere stem telt."

Meer berichten