Logo deschakelbarendrecht.nl

Haal de prik tegen meningokokken

BARENDRECHT - Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt donderdag 13 juni een vaccinatiedag in sporthal De Driesprong in Barendrecht. Er wordt gevaccineerd van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Voor de MenACWY-vaccinatie ontvangen jongeren per post een uitnodigingsbrief van het RIVM. 

Alle jongeren geboren in 2003 en 2005 ontvangen de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte (typen A, C, W en Y). Jongeren die eerder een uitnodiging hebben ontvangen maar hun prik nog niet hebben gehaald, kunnen deze alsnog halen.

De meningokokkenziekte is overdraagbaar van mens op mens en kan leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging en zelfs overlijden. Veelal komt dit voor bij gezonde jongeren. Het aantal ziektegevallen neemt de afgelopen jaren hard toe, voornamelijk door toedoen van het type W. Ook al is momenteel de kans om ziek te worden door de meningokokken W nog heel gering, is het vaccineren van deze groep jongeren belangrijk om verdere toename te voorkomen.

Op eenprikzogepiept.nl staat meer informatie over vaccineren, het Rijksvaccinatieprogramma en de twaalf infectieziekten waartegen wordt gevaccineerd. Een vraag stellen aan een van de professionals kan telefonisch, via WhatsApp, chat, sociale media of een consult. Voor jongeren is er de website deelditnietmetjevrienden.nl.  

Meer berichten