Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
FOTO

Warm welkom Roparun-teams

Op Tweede Pinksterdag passeerden de meer dan driehonderd Roparunteams uit Hamburg en Parijs lopend en fietsend de gemeente Barendrecht.

Op de kruising Boezemweg/Stationsweg, op het gemeentehuisplein, voor Heuvelsteyn, op het Doormanplein en bij Hospice de Reiziger werden de Roparunners extra feestelijk onthaald met (muzikale) activiteiten. Op het gemeentehuisplein waren er kinderactiviteiten en was er een horecaplein.

Burgemeester Van Belzen en wethouders van de gemeente zorgden met hun aanwezigheid en vele 'high five's' voor een officieel tintje aan de doorkomst.

De afgelopen maanden stonden voor de teams in het teken van heel hard trainen en zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Dit geld gaat naar instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van de Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Zo ontving Hospice de Reiziger aan de Voordijk in 2016 een bedrag van 310.000 euro voor de inrichting van de gastenkamers.

De teams uit Hamburg en Parijs ontmoetten elkaar bij de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze liepen en fietsten via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish in het centrum van Rotterdam.

Meer berichten