Afbeelding
Foto: KEES

Lustrum kamp G-voetbal Smitshoek

Algemeen

BARENDRECHT - Het is vrijdagavond 7 juni. Op het terrein van vv Smitshoek verzamelen zich 14 begeleiders en 35 spelers voor de lustrumeditie van hun voetbalkamp. Voor pupillen, junioren en seniorspelers start een weekend vol spelletjes, ontspanning, lekker eten, samenzijn en even loskomen van ziektes, beperkingen en zorgen.

Na een best al spannende rit van anderhalf uur (Waar gaan we heen? Waar slapen we?) komen ze aan bij vakantieboerderij Peppelenburg in het Gelderse Otterlo. Voor de spelers is er iets te eten en te drinken voordat gezamenlijk de bedden worden opgemaakt.

Er volgt een korte nacht. Het is altijd spannend om nog te keten voor het slapen. Dan start een mooi programma. Er is een bingo met voor iedereen een prijs, er zijn voetbalwedstrijden, voetvolley en volleybal met aangepaste regels. Bovenal is er samen een hoop plezier en ontspanning. De dag eindigt met een schemerwandeling voor de jongere spelers en voor de senioren een serieuze dropping, waarbij de navigatiekwaliteiten stevig worden aangesproken.

Zondag vliegt voorbij met speurtochten, foamhockey en voetbalwedstrijden, waarna 's avonds tijdens een disco iedereen mooi aangekleed en opgemaakt kan losgaan op de dansvloer. In een andere ruimte kan worden gekeken naar het Nederlands elftal, terwijl er buiten een flink kampvuur wordt gestookt.

Vrijdag eten de kampgangers kipnuggets, zaterdag overdag pannenkoeken en in de avond komt er een frietkraam. Op zondag zijn er tosti's en in de middag brengt een plaatselijke ijswinkel ijs. De dag wordt afgesloten met een barbecue.

Helaas is het op maandag alweer voorbij. Maar niet voordat er nog een grote prijsuitreiking is met als klap op de vuurpijl speciale lustrum-sporttassen. Dankzij de vele trouwe sponsoren is dit tiende G-voetbalkamp een onvergetelijke ervaring geworden voor alle spelers.

Wie na dit verhaal zin heeft om te komen kijken of G-voetbal iets voor hem of haar is, kan contact opnemen met coördinator Wilco de Groot via wdegroot@caiway.nl en 0618516341.

Advertenties uit de krant