Vakantie nummer één: Boedapest
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Vakantie nummer één: Boedapest

Deze zomervakantie is een bomvolle vakantie voor mij. Ik heb veel dingen met vrienden gepland, probeer veel te werken en ik ga ook nog eens twee keer op vakantie. Ik ben vorige week terug gekomen van de eerste: een stedentrip naar de hoofdstad van Hongarije, Boedapest.
Hongarije? Ja, Hongarije. De prachtige stad Boedapest is populairder dan je zou denken. Er is altijd zo'n hype rond bepaalde steden. Eerst was het Barcelona, toen Praag, daarna Valencia en nu is het Boedapest. Dat de stad in trek is, merkte ik in alles. Ze spraken een beetje Engels en op veel menukaarten stonden er Engelse vertalingen bij. Nee, het is geen Venetië, maar er lopen genoeg toeristen.
Met negen vrienden ging ik vijf dagen naar Boedapest. Vijf dagen is misschien wat lang, maar ik vond het heel fijn. Zo konden we zoveel mogelijke dingen doen en bezoeken. Mijn hoogtepunt was het klimmen in de grotten in het noorden van de stad. Het was een uur reizen met het openbaar vervoer, maar dan heb je ook wat. Met vijf van onze groep plus twee andere Nederlanders uit Rotterdam, daalden we tot vijftig meter onder de grond. Om zo laag te kunnen komen moest je over en onder de stenen door klimmen. En dat was soms best krap. Hét filmpje van onze vakantie is dat ik met heel veel moeite uit een hele smalle doorgang probeer te komen. De stress/paniek is van mijn gezicht af te lezen haha. Op dat moment na vond ik het fantastisch!
De spooktour, Kettingburg, het badhuis, koffiehuis, parlement en Vissersbastion waren ook allemaal heel gaaf. Ik had van tevoren ook niet gedacht dat je zoveel kon doen in deze stad. Ik kende het mooie parlementsgebouw al, maar meer niet. De Hongaarse bevolking was trouwens heel vriendelijk. Boedapest vind ik de mooiste stad die ik tot nu toe heb gezien, met Praag op een mooie tweede plek.
En terwijl jullie dit lezen ben ik mij al aan het voorbereiden op vakantie nummer twee: een reis van anderhalve week naar drie steden in Polen, Krakau is de bekendste van die drie. Ik heb er heel veel zin in. Fijne zomer allemaal!

Meer berichten