Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Tanja Kokkelink (48)

Waar kennen we jou van?

Ik werk dertig jaar in onze eigen kapsalon F&T die ik tegenwoordig samen met mijn zus Cisca run. Mijn moeder Francine is drie jaar geleden gestopt met werken in de kapsalon. We hebben op meerdere locaties in Barendrecht gezeten, maar zijn we alweer twintig jaar aan de Boerhaavelaan gevestigd. Ik ben ook vrijwilliger bij tennisvereniging Heerjan, in de keuken en aan de bar. En ik ben een aantal jaar gastvrouw geweest bij Klink Uitvaartverzorging.

Was het kappersvak een droom van je?

Eigenlijk wilde ik OK assistente worden, maar ik vond die opleiding te ingewikkeld. Mijn moeder had al een kapsalon aan huis en mijn vader vond het echt iets voor mij. Dus zo rolde ik er in. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn en het contact met de mensen is leuk.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben alleenstaand en woon samen met mijn zoon Bryan. Hij is 24 jaar. Mijn dochter Jennifer is 21 jaar en het huis al uit. Ik heb ook nog een hond en twee katten.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Dat vind ik een moeilijke vraag, want ik heb een hele fijne jeugd gehad. Dat ik mijn vader bij de Avia-pomp hielp als ik vrij van school was. Of met mijn oma bloemenkransen maakte. Dat waren mooie momenten.

Waar word je gelukkig van?

Ik word blij van kleine dingen. Als mijn kinderen met aanhang thuis zijn, maar ook van een mooie film.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Om het verlies van mijn vader.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Een groter huis, of in ieder geval een grotere keuken. Ik houd van bakken en koken en het zou fijn zijn als ik daar meer ruimte voor had. Ook zou ik een leuke relatie willen en nog een keer met mijn kinderen naar het Noorderlicht afreizen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Dat heb ik even nagevraagd: zorgzaam, creatief, bezige bij, georganiseerd en betrouwbaar.

Hoe sta je 's morgens op?

Met vijf wekkers. Ze gaan om de twee minuten af. Douchen, de katten eten geven en dan samen met hond Budha naar de kapsalon waar ik mijn haar föhn en zwarte koffie drink.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Karamel en hazelnoot schuimgebak.

Wat is je guilty pleasure?

Disneyfilms. En ik luister graag naar het foute uur van Q-music. Lekker mee galmen in de auto.

Wat zijn je angsten?

Slangen. Ik kan ze niet eens zien. De therapie die ik er ooit voor heb gevolgd, heeft weinig geholpen. Ik liep op een gegeven moment met de kinderen wel de Rivièrahal van dierentuin Blijdorp in, maar met het kippenvel op mijn rug. Op reis? Nee, dat doe ik niet als ik weet dat er slangen zijn.

Wat vind je stom?

Kleding passen. En ver van je bestemming af moeten parkeren. Oh, en Doe Maar. Als ik de eerste tune op de radio hoor, zapp ik al weg. Vreselijk. Nooit leuk gevonden.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Voor anderen zorgen en dat je van hard werken niet dood gaat. Ze zegt ook altijd: Waar je hem raakt, doe je hem zeer. Dus die uitdrukking gooi ik er ook regelmatig in.

Waar kijk je naar op tv?

Verschillende genre films, Boer zoekt vrouw, Expeditie Robinson, kostuumdrama's, CSI.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben vijf jaar geleden vijftig kilo afgevallen door een maagverkleining. Dat was de beste stap die ik ooit heb gezet. Dus die verandering is er al geweest.

Wat zijn je hobby's?

Tennissen, koken en bakken en klussen in en om het huis.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ik ben niet zo'n beller. Ik denk mijn ex-schoonmoeder waar ik mantelzorger voor ben.

Wat is je favoriete quote?

'Eerst kijken, dan zeiken'. Die gebruik ik natuurlijk naar de kinderen toe. En 'Pluk de dag en geniet'.

Meer berichten