Logo deschakelbarendrecht.nl
Ad Verbeek en René Toonen ( foto: Mirjan Verbeek) 
Ad Verbeek en René Toonen ( foto: Mirjan Verbeek)  (Foto: Mirjam van Raamsdonk)

Gevoel voor Muziek gaat op de Duitse toer

BARENDRECHT - Sinds vijf jaar heeft Exxact Barendrecht op zondagmorgen het muziekprogramma Gevoel voor Muziek. In dit programma, samengesteld door René Toonen en Ad Verbeek, zijn easy listening, jazz, crooners en mooie orkesten te horen.

"In de loop van de jaren zijn er steeds meer mensen die dit programma zijn gaan waarderen. Lekker wakker worden met muziek die, zoals de titel al zegt, met gevoel gemaakt is. Waar hoor je tegenwoordig nog Frank Sinatra, Doris Day of The Carpenters? Een vast onderdeel iedere week is de Duitse plaat. Een Duitstalig muziekstuk in de stijl van de crooners of de grote orkesten. Muziek van Hildegard Knef, Karel Gott maar ook Cliff Richard, Charles Aznavour of Dalida in het Duits", vertelt René Toonen.

De makers van het programma willen heel graag op één zondagmorgen twee uur lang uitsluitend deze muziek laten horen. Ze zochten naar een aanleiding. Die hebben ze gevonden…op 9 november is het precies 30 jaar geleden dat door de val van de muur de beide Duitslanden weer één werden. Op zondag 10 november krijgen de  luisteraar daarom  de kans om kennis te maken met deze muziek. "Wat dacht u van de muziek van Burt Bacharach in het Duits. Of het overbekende "let's do it" van Cole Porter wat dan wordt "Sei mal verliebt". Beleef deze Duitse ochtend mee, zondagmorgen 10 november tussen 10:00 en 12:00 uur, Gevoel voor Muziek of moeten we zeggen "Lust auf Musik" bij Exxact Barendrecht."

De uitzendingen van Exxact hoort u overal in de regio! In de regio Zuid-Holland zuid beluistert u ons via 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Verder is via de website www.exxact.nl het programma wereldwijd te beluisteren.

Meer berichten