Logo deschakelbarendrecht.nl
Tudor verdient een goede oude dag.
Tudor verdient een goede oude dag. (Foto: )

Wie kan Tudor een fijne oude dag bieden?

REGIO -  De misvatting bestaat dat oudere dieren in een opvang nauwelijks kans hebben op adoptie. Het tegendeel is echter waar. Zeker oudere katten, zelfs dieren die de vijftien jaar al gepasseerd zijn, vinden relatief snel een nieuw thuis. Voor honden is het soms lastiger om weer een nieuwe eigenaar te vinden, maar ook zij worden geplaatst.

Ook op dit moment wacht er in De Dierenstee een vrij oude hond op een nieuw thuis. Het is Tudor, een Mastino Napoletano van ruim acht jaar oud. Daarmee is Tudor met recht 'bejaard' te noemen, want honden van dit ras worden gemiddeld negen tot elf jaar oud. Tudor heeft dus niet veel jaren meer voor de boeg en voor hem wordt een plek gezocht waar hij zijn oude dag mag gaan doorbrengen. Tudor is een hele lieve en aanhankelijke knul die graag aandacht krijgt en met zijn baas knuffelt. Voor zijn leeftijd is Tudor ook nog heel energiek en speels is. Hij vindt het leuk om met voet- en tennisballen te spelen en houdt ook van een wandeling. Tudor loopt netjes mee aan de riem en weet honden die hij onderweg tegenkomt redelijk goed te negeren. Tudor is prima opgevoed, want hij beheerst de commando's prima en kan een paar uur alleen thuis blijven. Bij een eerste ontmoeting kan Tudor soms wat op zijn hoede zijn, hij is vrij beschermend naar zijn baas toe. Als je zelf onzeker bent kan Tudor ook wat feller reageren. Hij heeft daarom een duidelijke en zelfverzekerde baas nodig, bij voorkeur iemand die ervaring heeft met dit geweldige ras. Wie wil en kan lieve Tudor een fijne oude dag bieden?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten