Laurens Kamerkoor in Engeland.
Laurens Kamerkoor in Engeland.

Festival of lessons and carols in Dorpskerk

Algemeen

BARENDRECHT – In de Dorpskerk start op zondag 1 december de Adventstijd met een avond in Engelse sfeer.

Advent is de periode van vier weken die voorafgaat aan Kerstmis. Op weg naar Kerstmis houdt de Werkgroep Werkgroep Eredienst van de Wijkgemeente Dorpskerk een uitvoering van  "A Festival of Lessons and Carols De viering vangt om 19 uur aan en bestaat uit een aantal lezingen (lessons), carols  en hymns  waarin wordt toegewerkt naar de geboorte van Christus. De bekendste versie is die van King's College uit Cambridge en dateert uit het jaar 1880 en het is deze versie die op 1 december ten gehore wordt gebracht.

De koorzang wordt verzorgd door  het Laurens Kamerkoor uit Zwijndrecht onder leiding van Gabor van Os;  organist Rien Donkersloot bespeelt het Vermeulen-orgel. De teksten zullen worden uitgesproken door ds. Jan Willem Stam.

Het Laurens Kamerkoor uit Zwijndrecht werkt steeds aan de door haar beoogde kwaliteit en voert een breed repertoire uit, variërend van klassieke- tot lichte muziek, zowel religieus als niet religieus. Het koor heeft zich in deze regio met name geliefd gemaakt door de fraaie uitvoeringen van Evensongs, waarmee zij ook in Engeland succes hadden (zie foto). De zangers van het koor zijn zeer gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen en worden daarin ondersteund door professionele zangpedagogen.

Extra bijzonder is het feit dat de kaarsen in de vier kaarsenkronen zullen worden ontstoken, waardoor de kerkruimte sfeervol verlicht zal zijn.

De uitvoering van de Lessons and Carols duurt ongeveer één uur; na afloop wordt er een collecte gehouden die bestemd is om de hoge kosten die aan de uitvoering verbonden zijn te dekken.   

Advertenties uit de krant