Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Mark Snoek (44)

Waar kennen we jou van?

Ik ben nu drieënhalf jaar eigenaar van The Read Shop aan de Middenbaan en sinds 2004 woon ik in Barendrecht. Ik ben opgegroeid in Rotterdam Lombardijen, dus ik kom van kleins af aan al in Barendrecht.

Was een eigen boekwinkel een droom van je?

Niet meteen. Ik begon met werken in een cd-winkel. Daar klom ik op als bedrijfsleider en ontdekte ik dat ik dit werk (detailhandel) echt leuk vind. Naast boeken heb ik namelijk ook een grote passie voor muziek. Later heb ik samen met mijn broer Boekhandel Snoek gerund in Rotterdam Centrum. Zo ontstond de droom voor een eigen zaak. Het ondernemen zit in de familie. Beide opa's hadden een eigen zaak.

En hoe is het om een eigen zaak te hebben?

Het is hard werken. Ik kan uiteraard niet alles lezen, maar wil graag weten wat de klanten ervan vinden. Ik let goed op welke boeken er in zijn, welke boeken er op tv besproken worden, houd social media goed bij en probeer steeds weer iets nieuws. Zo hebben we nu net vinyl in de winkel liggen. Hoe leuk is dat!

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben sinds 1996 samen met Petra. Zij helpt naast haar baan regelmatig mee in de winkel.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik voetbalde bij DRL en we mochten een keer een voorwedstrijd van het Nederlands Elftal in De Kuip spelen. Later heb ik nog vijf jaar bij de jeugd van Feyenoord gespeeld. Jammer genoeg scheurde ik, rond mijn twintigste, mijn voorste kruisband af en heb ik nooit echt meer kunnen voetballen. Ook de vakanties met mijn ouders naar Zuid-Frankrijk zijn een dierbare herinnering.

Waar word je gelukkig van?

Mooi weer, gezondheid, lezen, sporten, vakanties, weekendjes weg en eten met vrienden.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het overlijden van mijn oma's. Ze werden 94 en 90 jaar.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Eigenlijk is deze winkel al een droom. Ik ben blij dat de Barendrechters The Read Shop omarmd hebben en ik hoop er nog lang mee door te gaan. Ook wil ik nog eens een rondreis door Amerika maken.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Ik denk dat ze me spontaan vinden, vrolijk, ondernemend en stabiel. En dat ik altijd te laat kom.

Hoe sta je 's morgens op?

Met tegenzin. De wekker gaat 7.15 uur en daarna neem ik uitgebreid de tijd om te ontbijten, douchen, ochtendtv te kijken. Ik check social media en mijn mail. En om 9 uur ga ik naar de winkel.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

De aardbeienpudding-gebakjes van Uljee.

Wat is je quilty pleasure?

Ik kan de hele dag voor de buis zitten tijdens een bergetappe van de Tour de France. En shoppen.

Wat zijn je angsten?

Bloedprikken. Ik word daar zo nerveus van. Ik word dan ook echt lijkwit en val bijna flauw.

Wat vind je stom?

Arrogantie, bumperklevers en witte sokken in sandalen.

Wat is je grootste miskoop?

Ik denk de golftas met veel clubs en ballen en het golfvaardigheidsbewijs dat ik haalde. Ik golf nooit. Maar misschien in de toekomst…

Wat heb je geleerd van je vader en moeder?

Respect hebben voor oudere mensen en met beide voeten op de grond blijven staan.

Waar kijk je naar op televisie?

Sport, series, actualiteiten, talkshows. Ik ben een grote Feyenoord-supporter en wielrennen vind ik ook heel leuk om te kijken.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik wat vaker dingen één voor één doe in plaats van tien dingen tegelijk. En ik zou ook wel eens mogen leren om meer dingen uit handen te geven. Daar heb ik moeite mee.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ronald, een van mijn beste vrienden en tevens boekhouder. Hij is echt zo'n vriend waar ik mijn laatste geld aan zou geven en andersom ook.

Wat is je favoriete quote?

Pluk de dag.

Wil je nog iets toevoegen?

Ik ben trots op de winkel en vind het leuk om steeds verder uit te breiden. Weten de Barendrechters dat als ze bij mij een boek bestellen, ik het vaak ook de volgende dag al kan leveren en dat boeken vaste prijzen hebben en dus hetzelfde kosten bij mij als bij bol.com? Alleen bij mij betaal je geen verzendkosten.

Meer berichten