Column Jamie: The Legend of Tarzan
Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: The Legend of Tarzan

Soms heb ik even een avondje niks te doen. Voordat wij thuis 'maar weer een film op Netflix gaan zoeken', zappen we eerst alle zenders af. Eigenlijk kijk ik op een tv-gids app om te kijken of er iets te zien is, gaat een stuk sneller. En tot mijn verassing was er een leuke film te zien (die ik nog niet had gezien): The Legend of Tarzan.

Ik ben als kind opgegroeid met de animatie van Tarzan uit 1999 dus ik was benieuwd. Deze film is namelijk echt jeugdsentiment voor mij, dus dat de kans dat deze versie slechter is, is vrij groot. Geen enkele versie gaat over die film uit 1999 komen, hij raakt mij soms nog steeds. The Legend of Tarzan is een life-action versie, maar het verhaal is wel heel anders.

Hierin is John (zoals Tarzan eigenlijk echt heet) weer terug gegaan naar het land waar hij is geboren, namelijk Groot-Brittannië. Daar woont hij in Londen op het landgoed van zijn ouders samen met zijn geliefde Jane (Margot Robbie). Koning Leopold van België en de Britten krijgen het land Congo aangewezen nadat Afrika is verdeeld in Berlijn. De koning staat alleen aan het randje van faillissement, dus wordt kapitein Léon Rom (Christopher Waltz) naar Congo gestuurd om diamant te exploiteren. Alleen de stam van Mbonga werkt hem tegen. Als Rom Tarzan aan hem aflevert mag hij alle diamanten hebben. En dus lokt hij John met een smoes naar de jungle.

De rol van Tarzan wordt gespeeld door de Zweed Alexander Skarsgård. In de animatie slingert Tarzan met een ontbloot bovenlijf via lianen van de ene naar de andere boom. In het begin zit dat lijf nog verpakt in een net pak, maar eenmaal in de jungle zien wij toch ook het strakke sixpack van Skarsgård. De film heeft de klassieke elementen uit de animatie maar vertelt ook een nieuw verhaal.

Deze versie heeft mij erg verrast. Ik had niet verwacht dat ik het zo'n leuke film zou vinden, maar niks gaat natuurlijk boven de Tarzan uit 1999. Zelfs Skarsgårds sixpack kan daar niet voor zorgen ;).

Meer berichten