Logo deschakelbarendrecht.nl

EVB coacht leerlingen van De Draaimolen

BARENDRECHT - De groepen 7 en 8 van basisschool De Draaimolen zijn  in het kader van wereldoriëntatie bezig met een onderzoek. Ze moeten een partij oprichten, die zich hard gaat maken voor een wereldprobleem.
De kinderen zijn in de klassen al druk bezig geweest, maar kregen afgelopen dinsdag hulp van een echte politieke partij.
Een aantal fractieleden van Echt Voor Barendrecht (EVB) vond het leuk om de kinderen te laten zien hoe het in een echte gemeentelijke partij is geregeld. De kinderen mochten allemaal een kijkje nemen in de campagnebus; er was een uitleg over politiek en het werk van een gemeenteraad en de kinderen kregen in kleine groepjes 'coaching' om hun eigen partij zo goed mogelijk te profileren en promoten. Voor het laatst genoemde onderdeel hadden alle groepjes vragen voor de fractieleden gemaakt, die door de leden van EVB uitvoerig werden beantwoord. Tot slot van de gastles, wilden alle kinderen natuurlijk nog even met de campagnebus op de foto. Daarna konden ze met heel veel nieuwe ideeën weer verder met het 'oprichten' van hun eigen partij. De 'verkiezingen' op De Draaimolen worden gehouden in de week voor de kerstvakantie.

(bron: De Draaimolen)

Meer berichten