Afbeelding

Barendrecht gaat op 'berenjacht'

Algemeen

BARENDRECHT – Een wandeling met kinderen wordt extra leuk als ze op 'berenjacht' kunnen. Dat kan nu ook in Smitshoek en  in andere delen van Barendrecht.
De 'berenjacht' is een initiatief om kinderen te vermaken dat vanuit Australië en België is overgewaaid naar Nederland. Mensen zetten knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op 'berenjacht' kunnen.
Het initiatief is bedacht om kinderen af te leiden in deze coronacrisis. Het prentenboek 'We gaan op berenjacht' uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie zijn geweest voor de actie.
Op verschillende plaatsen in Nederland zetten mensen al massaal knuffelberen voor het raam. In Smitshoek is het initiatief genomen door Arlette Boudewijns en de wijkvereniging. Er zijn al beren gesignaleerd aan de Klompenmakerij en de Palissanderhout.
Eerder gingen kinderen van basisschool De Tweemaster al op berenjacht. Zo breidt de berenjacht zich uit door heel Barendrecht. Ook Linda den Hartog en Caroline Boudewijns zijn betrokken bij de organisatie. 

Zie ook de facebookpagina Berenjacht Smitshoek en Berenjacht Barendrecht .
Heb je een leuke foto van de berenjacht? Stuur hen dan naar De Schakel: redactiebarendrecht@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant