Logo deschakelbarendrecht.nl
Moos is een leuke en slimme Briard.
Moos is een leuke en slimme Briard. (Foto: )

Moos is prima erfhond

REGIO - Moos is een leuke en slimme Briard die binnenkort zijn zevende verjaardag viert. Hij is vrolijk, heeft een opgewekt karakter en is graag actief bezig. Zo speelt Moos graag met een bal of Kong en houdt hij van zoekspelletjes met snoepjes.
Moos is een leuke hond, maar wel voor de juiste eigenaar. Hij heeft namelijk een paar karaktertrekken waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo vindt Moos het niet fijn als je hem onder druk zet of als er dingen bij hem gedaan moeten worden, zoals geborsteld worden. Dat vertrouwen is Moos kwijt en daarom waarschuwt hij op zulke momenten. Worden zijn waarschuwingen niet gerespecteerd, dan kan Moos happen. Met dit gedrag houdt Moos mensen uit zijn buurt, iets dat hij zichzelf de afgelopen jaren (helaas) heeft aangeleerd.
Daarnaast is Moos ook nogal bezitterig. Het terugbrengen en loslaten van speeltjes vindt hij moeilijk, waarschijnlijk omdat hij denkt dat hij het niet terug krijgt. Luisteren kan Moos overigens prima, de commando's zijn geen probleem. Tot slot is belangrijk om te weten dat Moos erg waaks is. Hij beschermt zijn baas heel goed en is een prima erfhond. Interesse in Moos? Neem dan contact op met De Dierenstee voor een eerste kennismaking.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. Momenteel is De Dierenstee alleen op afspraak te bezoeken. Zie www.dierenstee.nl.

Meer berichten