Logo deschakelbarendrecht.nl
De weekmarkt in het centrum voor de uitbraak van het coronavirus.
De weekmarkt in het centrum voor de uitbraak van het coronavirus.

Barendrecht krijgt 'noodmarkt' met beperkt aantal kramen

BARENDRECHT – Er wordt een beperkte weekmarkt toegestaan in het centrum en in Carnisselande. Dat hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten.
Met dit besluit reageert de gemeente op de drukte in de supermarkten. "De marktkramen staan in de openlucht en de bezoekers hebben de ruimte om de 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De marktkramen zijn dus een goede en noodzakelijke aanvulling op deze situatie", staat in een brief die de marktkooplieden hebben ontvangen. Er worden kramen toegestaan die voedingsmiddelen verkopen.
Op het Binnenhof bestaat de 'noodmarkt' op vrijdag uit zes kramen. Het aanbod: groente en fruit, vis, poelier, vleeswaren, kaas en zuivel en tenslotte brood, koek en banket.
Op het Havenhoofd staan op woensdag vier kramen. Het gaat hier om: brood, koek en banket, vis, kaas en zuivel en tenslotte groente en fruit.
Alle kramen zijn verplicht om kenbaar te maken wat er van de consument wordt verwacht om verspreiding van het coronavirus te vorkomen. Hiervoor is er een poster gemaakt. Om de veiligheid te garanderen voor bezoekers gaan de kramen uit elkaar staan. Bezoekers wordt gevraagd om hun handen te wassen voordat ze naar de markt gaan. Ook wordt verzocht om met pin te betalen.

Meer berichten