Spannende tijd voor Jayda
Logo deschakelbarendrecht.nl
Het grote voorbeeld van Jayda is Beyonce: 'Omdat zijn danst en zingt. En omdat ze een hele mooie stem heeft.'
Het grote voorbeeld van Jayda is Beyonce: 'Omdat zijn danst en zingt. En omdat ze een hele mooie stem heeft.' (Foto: )

Spannende tijd voor Jayda

BARENDRECHT – Het zijn spannende dagen voor Jayda. De 13-jarige leerling van het Dalton Lyceum Barendrecht hoort vrijdagmiddag of ze in de finale zit van het Junior Songfestival.

Jayda zong twee jaar geleden bij Kinderen voor Kinderen. Dat leverde haar een hoop ervaring op. Ze werd in die tijd ook regelmatig op straat herkend. Ze heeft inmiddels ook ervaring met audities voor films een reclames.

Jayda stelt zich hier voor (verhaal gaat verder na de video):


Begin dit jaar stuurde Jayda een video in naar het Junior Songfestival. Uit het grote aantal aanmeldingen, werd zij geselecteerd voor de eerste auditiedag in Baarn. Daar was het behoorlijk druk. Jayda schat in dat er een paar honderd kinderen waren. “Er zaten er wel meer dan twintig in mijn groep.” Ze zong ‘Lief zoals je bent’ van Maan. Ze kon tijdens het zingen moeilijk inschatten wat de jury ervan vond. “De juryleden zaten naast de camera. Ze bleven heel normaal kijken, maar waren wel veel aan het schrijven.”
“’s Avonds werd ik thuis gebeld dat ik door was naar de tweede ronde.” Hoe ze daarop reageerde? “Ik heb gesprongen. Heel hoog!”
Aan de tweede auditieronden namen dertig kinderen deel. Ze moesten drie nummers zingen. De jury heeft ook gekeken welke kinderen eventueel in een groepje kunnen zingen.

Met al haar ervaring kan Jayda nuchter over de audities praten. Toch was ze tijdens de audities wel zenuwachtig. “Zeker bij de eerste keer. Bij de tweede ronde minder, omdat je daar ook samen bij mocht zingen.”

Jayda droomt ervan om eigen muziek uit te brengen. Haar grote voorbeeld is Beyonce. “Omdat zijn danst en zingt. En omdat ze een hele mooie stem heeft.”
Naast haar werk voor school heeft Jayda drie maal per week dansles. Helaas is dat de laatste tijd allemaal online.

Opnamen van de audities van het Junior Songfestival staan inmiddels online. De finale is eind september op televisie te zien. De winnaar vertegenwoordigt Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival in Polen.

Hoe dat allemaal precies gaat verlopen is nu nog niet te voorspellen. Wellicht dat de corona-maatregelen tegen die tijd minder streng zijn.

Meer berichten