Logo deschakelbarendrecht.nl
Leerlingen Alisa, Joëlle, Robbin en Nazanin van het Groen van Prinsterer krijgen finaleticket overhandigd.
Leerlingen Alisa, Joëlle, Robbin en Nazanin van het Groen van Prinsterer krijgen finaleticket overhandigd. (Foto: )

Leerlingen van Groen van Prinsterer krijgen finaleticket overhandigd

BARENDRECHT - Leerlingen van het Groen van Prinstererschool hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen voor een probleem.

Het winnende team van het Groen van Prinsterer uit Barendrecht bedacht het idee: Buizenvervoer. De leerlingen Alisa, Joëlle, Robbin en Nazanin over hun idee:“ Eerst hadden we het idee van karretjes die over de grond reden, en het idee van buizen onder de grond. Die ideeen hebben we bij elkaar gedaan. We hebben 3 buizen onder de grond bedacht, waar de karretjes in rijden. En er is een brug waar je op kunt lopen, zodat je ook uitzicht kunt hebben op de stad.”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Meer berichten