Logo deschakelbarendrecht.nl
Sietske Jansen en Dorus Brekelmans.
Sietske Jansen en Dorus Brekelmans. (Foto: )

Schilderijpuzzel: combinatie van kunst en puzzelplezier

BARENDRECHT – Puzzelen is helemaal in. Naast ‘gewone’ puzzels zijn er nu ook puzzels van Nederlandse schilderijen.

Het idee voor de schilderijpuzzels is afkomstig van Sietske Jansen uit Barendrecht, die tijdens de ‘intelligente lockdown’ haar omzet en aanvragen in de relatiegeschenkenbranche zag instorten en tegelijkertijd de vraag naar legpuzzels enorm zag toenemen, het puzzelvirus greep om zich heen.
“Van mijn puzzelfabrikanten hoorde ik dat de verkoop van legpuzzels met meer dan 80 procent was gestegen. En ik hoorde van meerdere mensen dat ze zich verveelden en aan het puzzelen waren geslagen. Zelf ging ik ook een puzzel leggen met de kinderen. Logisch, want puzzelen is harstikke leuk, en ontspannend. Maar toen wij toe waren aan een nieuwe puzzel, bleken deze overal uitverkocht te zijn. Opeens dacht ik aan het werk van mijn neef Dorus en ontstond spontaan het plan om van zijn kunstwerken een aantal puzzels te maken. Gewone puzzels met allerlei mooie maar standaard afbeeldingen zijn al overal te krijgen, maar van kunstwerken van Nederlandse schilders is er nog niks. Ik legde het voor aan Dorus en die was meteen heel enthousiast. Ondanks de slechte tijd besloot ik hierin toch te investeren.”

Sterren op het Doek

Dorus Brekelmans is een Brabantse kunstschilder wiens werk al meer dan tien jaar regelmatig wordt tentoongesteld. Zijn schilderijen zijn te bewonderen in vooraanstaande galerieën in binnen- en buitenland. Ook deed hij twee keer mee aan het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’, waarbij hij twee keer als winnaar uit de bus kwam.
“Het idee van Sietske stond me direct aan,” vertelt hij. “Het is voor een kunstenaar heel leuk als zo veel mogelijk mensen plezier hebben van mijn werk. En het is natuurlijk heel bijzonder dat mijn schilderijen nu in elke huiskamer op tafel kunnen komen te liggen.’ Met een glimlach voegt hij toe: “Men moet ze alleen eerst zelf in elkaar leggen.”

Origineel cadeau

Puzzelfans kunnen momenteel kiezen uit zes verschillende puzzels, variërend van 500 tot 1.500 stukjes. En de animo is al meteen groot, vertelt Jansen: “We merken dat mensen heel enthousiast zijn, het is weer eens iets anders. Men vindt de schilderijen prachtig en een schilderijpuzzel is natuurlijk een heel origineel cadeau. Wie weet hangen er straks in veel huiskamers ingelijste puzzels aan de muur. Daar willen we dan graag een foto van.”

De schilderijpuzzels van Dorus Brekelmans zijn te bestellen op
www.schilderijpuzzel.nl.

Meer berichten