Logo deschakelbarendrecht.nl
Luuk Blaauw.
Luuk Blaauw. (Foto: )

Duiven met hoge snelheid naar huis

BARENDRECHT - Door de slechte weersomstandigheden op zaterdag zijn de duiven een dag later naar huis gevolgen en maakte de snelste duif uit Zuid Holland een gemiddelde snelheid van ruim 1921 meter per minuut, wat ruim 115 km per uur is. Deze hoge snelheid was mede het gevolg van een harde zuidwesten wind.
Er zijn 13378 duiven gelost te Fontenay Sur Eure, wat voor Barendrecht een afstand is van 445 km. Koos van der Lusdonk werd eerste van 1553 duiven in het Samenspel van de Hoeksche Waard, Jan Schenk tweede en de combinate Kok-Westbroek derde en deze rangschikking gold ook voor groep A binnen de vereniging uit Barendrecht met 27 deelnemers en 279 duiven. In groep B won Leo Gouw de eerste prijs en de combinatie Timmermans de tweede en Joop van Deursen de derde.

Ook een vitesse wedstrijd over 243 km vanuit Peronne was binnen het samenspel van de Hoeksche Waard een Barendrechts succes. Peter van Gelder zijn duif werd hier eerste van de 1338 duiven, Arie Droogendijk tweede en Luuk Blaauw derde wat tevens de groep A uitslag was binnen de vereniging uit Barendrecht met 29 deelnemers en 475 duiven. In groep B was het een duif van Mia van Pelt die eerste werd de tweede prijs was voor Leo Gouw en de derde voor Nico van der Wiel.

De harde zuidwesten wind met de hoge snelheid tot gevolg lijkt indrukwekkend, maar heeft ook een keerzijde. Veel duiven raken uit koers en vliegen dan niet meer de korste afstand tussen de losplaats en hun thuisverblijf. Ze dwalen af of vliegen te ver, waardoor ze meer kilometers maken dan noodzakelijk en later dan gepland thuis komen. Gelukkig zien de weersvoorspellingen er voor het komende weekend weer beter uit voor deze sport.
Luuk Blaauw ontving bloemen voor zijn prestatie vorige week. Hij werd toen eerste in Groep A bij de wedstrijd vanuit Pontoise.

Meer berichten