Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Duif Droogendijk winnaar

BARENDRECHT - De jonge duiven werden gelost om 10.15 uur te Quievrain wat voor Barendrecht een gemiddelde afstand van 170 km is. Zaterdagmorgen was het op de vlieglijn licht tot zwaar bewolkt wat ook het zicht belemmert van de liefhebber om de duiven te zien thuiskomen. Maar wat is het mooi om de eerste prijswinnaar van Arie Droogendijk vanuit de bewolkte lucht te zien landen op zijn thuisverblijf. Later bleek dat hij zes minuten eerder thuis was dan de tweede prijswinnaar van Peter van Gelder en negen minuten eerder dan de winnaar van de derde prijsduif van Sjaak Beijer. Arie zijn winnende duif vloog met een gemiddelde snelheid van 1365 meter per minuut en werd ook eerste in het samenspel van de Hoeksche Waard met 118 deelnemers en 3447 duiven. Bij de oude duiven vanuit de zelfde locatie won de combinatie Kok-Westbroek de vierde prijs in het samenspel en werden zij eerste bij de lokale vereniging en won een duif van Luuk Blaauw de tweede en Jan Schenk de derde. Bij de oude duiven in de B groep won Nico van de Wiel de bloemen en Bert Eekhof de laatste prijs en won Luuk Blaauw de voerbon bij de jonge duiven op de dertigste prijs.

Vanuit Blois werden er van 625 deelnemers en 7776 duiven uit Zuid Holland gelost, wat voor Barendrecht een gemiddelde afstand is van 527 km. De snelste duif uit Zuid Holland vloog met een gemiddelde snelheid van 1320 meter per minuut. De combinatie Kok-Westbroek, lid bij de lokale vereniging, won de achtste prijs.

Met 15 duiven meer wonnen zij negen prijzen en vloog zijn eerste duif met gemiddelde snelheid van 1313 meter per minuut. Ook een super prestatie welke zeker een bloemetje waard was.

Meer berichten