Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Jamie: The Masked Singer

De vaste lezers van mijn column weten inmiddels wel dat ik graag tv kijk. Dit doen we altijd met het hele gezin. Niemand van ons zit met zijn eigen scherm iets anders te kijken. Doordeweeks kijken we vaak Chateau Meiland of een serietje van Netflix, maar in het weekend valt er gelukkig meer te bekijken. Voor mij is de vrijdagavond eindelijk weer een leuke televisieavond.

Dit komt door het geweldige programma The Masked Singer. Onder de presentatie van Ruben Nicolai proberen vier juryleden te raden wiens stem er schuilt achter de spectaculaire maskers. Dit doen ze natuurlijk door naar de stem te luisteren, maar ook te kijken naar het introfilmpje voor ieder nummer. Daarin zitten wat goede én foute hints verstopt over de BN-er in het pak. De ‘slechtste’ zanger of zangeres wordt aan het eind van iedere uitzending weggestemd en moet zijn of haar masker dus af doen.

Vorig seizoen was het al een enorm succes, maar dit seizoen gaat dat welllicht overtreffen: de laatste uitzending trok 2,3 miljoen kijkers. Vorige keer ben ik pas redelijk laat ingestapt, eerlijk gezegd omdat het mij een stom programma leek. Uiteindelijk ben ik toch maar gaan kijken en vond ik het best leuk om te raden wie er in de pakken zou zitten. Ik had geloof ik alleen Tania Kross goed, maar ja een opera-stem is makkelijk te herkennen. De hints wezen uiteraard ook haar kant op.

Vanaf dit jaar kijk ik wel vast, tenminste als we niet vergeten dat het om 20 uur begint in plaats van 20.30 uur. De pakken van deze editie zijn trouwens echt fantastisch. Er zit een grappige lama in, een coole zebra en een prachtig skelet. Dat klinkt raar, maar het pak ziet eruit alsof het zo mee kan lopen in de parade van de Dag van de Doden in Mexico. Van de vijftien pakken zijn er al drie naar huis gestuurd. Willeke Alberti (de vuurvogel), Churandy Martina (de dinosaurus), en Mariska Bauer (de muis) zijn er nu uit.

Van de overgebleven twaalf denk ik er vijf te weten, maar dat houd ik lekker voor mezelf ;). Wie denken jullie dat erin zitten?

Meer berichten