Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
Jamie

Jamie: online serie kijken

Series kijken doe ik maar al te graag. Momenteel kijk ik vijf series tegelijk, variërend van een historische drama als Outlander tot het heftige The Handmaid’s Tale. Die laatste kijk ik samen met mijn ouders, maar een serie samen met een vriendin kijken is nog leuker. Maar ja, daar is de avondklok die zorgt voor moeilijkheden. Daar heb ik wel wat op gevonden.

Ik kijk met een vriendin nu online een serie. Zij woont in een andere stad, vandaar dat fysiek samen kijken niet handig is. Het was even een gedoetje om te kijken hoe het precies kan, maar we zijn eruit gekomen. Ik kan dit iedereen aanraden. We kijken nu via het zogeheten Teleparty (voorheen Netflix Party). Net als met Zoom of Teams krijg je een link voor een ‘meeting’. Iemand logt via Netflix in om de aflevering te starten en je kunt tegelijk samen kijken. Naast het vierkant waar de serie in wordt afgespeeld kun je met elkaar chatten. Je ziet elkaar dus niet helaas, maar aan de hand van iemands reactie ergens op kun je er vanzelf een gezichtsuitdrukking bij bedenken.

Na meer dan een jaar corona ben ik best laat hiermee, dat klopt. Ik dacht vooraf eigenlijk dat het niet werkte of niet leuk zou zijn, juist omdat je elkaar niet kan zien. Maandenlange ervaring met Teams en Zoom laat zien dat tegelijkertijd iets bekijken of luisteren vrij lastig kan zijn. De ene internetverbinding is de andere niet, dus de een kan wat vertraging hebben. Daarom vind ik die Teleparty echt een uitvinding.

En, typische studenten die we zijn, hebben we ook een drankspelletje van de serie gemaakt. We zijn volgens mij halverwege het seizoen, dus het heeft nog lang geduurd haha. Ieder van ons moet een slokje van haar drinken nemen als bijvoorbeeld een bepaald personage jaloers is op de andere of als er iets engs of smerigs in beeld komt. We kijken The Irregulars, een misdaaddrama met wat horrortrekjes, dus dat laatste gebeurt helaas veel.

Dus verveel je je? Kijk lekker online een serie met elkaar, het is hilarisch!

Meer berichten