Mohammed Ekici (links) is één van de vertrouwde gezichten van Trigion. Hij nam de bloemen en chocola in ontvangst.
Mohammed Ekici (links) is één van de vertrouwde gezichten van Trigion. Hij nam de bloemen en chocola in ontvangst. Foto:

Wmo-raad bedankt beveiligers gemeente

Algemeen

BARENDRECHT – Op vrijdag 4 juni stopt beveiligingsbedrijf Trigion na 4 jaar bij Gemeente Barendrecht. Reden voor de Wmo-adviesraad om de beveiligers te bedanken voor hun inzet.

De beveiligers van Trigion zijn de afgelopen jaren een vertrouwd gezicht geweest van de gemeente. Ze kennen de meeste BAR-medewerkers en veel inwoners die wat vaker naar het gemeentehuis komen. Ze waren niet alleen beveiliger, maar ondersteunden ook bij dienstverlenende taken.

Agressie en verward gedrag komen helaas voor, ook in het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente moeten dan veilig zijn en zich veilig voelen. Tegelijkertijd moet men zich ervan bewust zijn dat zulk gedrag het gevolg kan zijn van een (psychiatrische) aandoening of omdat iemand zich radeloos of niet gehoord voelt. “Daarmee keuren we agressie niet goed, maar het is juist dan nodig om ook rekening te houden met de inwoner, zijn verhaal en zijn achtergrond,” zegt Arend Wesdijk, voorzitter van de Wmo-adviesraad. De Wmo-raad adviseert de gemeente vanuit het inwonerperspectief, vooral ook vanuit het perspectief van mensen die zorg nodig hebben of van de gemeente afhankelijk zijn.

Ook voor bijvoorbeeld mensen met dementie of een (licht) verstandelijke beperking (lang niet altijd direct te merken), is het belangrijk dat beveiligers, net als receptionisten en andere medewerkers van de gemeente, goed kunnen omgaan met verschillende situaties en personen.
Wesdijk:“Wij hebben de beveiligers van Trigion leren kennen als persoonlijk, vriendelijk en hulpvaardig. Ook als adviesraad zijn we altijd uitstekend geholpen. We zijn hen en de gemeente daarom dankbaar dat ze de beveiliging op deze manier hebben vormgegeven.”

Na 4 juni starten beveiligers van Securitas. Zij worden nu ingewerkt door de beveiligers van Trigion. De wijziging is het gevolg van een (wettelijk verplichte) aanbesteding.

Advertenties uit de krant