Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Cees Blinde in 2001. </p>

Cees Blinde in 2001.

(Foto: Jos Wesdijk)

Cees Blinde, erevoorzitter harmonie, overleden

BARENDRECHT – Cees Blinde, erevoorzitter van Harmonievereniging Barendrecht, is woensdag 9 juni op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de vereniging bekendgemaakt.

Cees Blinde is in 1945 lid geworden van toenmalig Barendrechts Fanfare. Hij was de drijvende kracht achter de omschakeling van Barendrechts Fanfare naar Harmonievereniging Barendrecht welke in 1991 gestalte kreeg. In die periode was hij voorzitter. Die functie heeft hij ruim 20 jaar vervuld.

Om gezondheidsredenen is hij in 2001 gestopt met besturen en met spelen in de orkesten en is hij tot Erevoorzitter van Harmonievereniging Barendrecht benoemd. Tot de zomer van 2017 heeft hij nog veel hand- en spandiensten als zaalbeheerder van het Trefpunt verricht en was hij adviseur van het bestuur. Daarna bleef hij een trouwe bezoeker van de repetities van het DagOrkest en woonde veel concerten van de gehele vereniging bij.

“De vereniging zat in al zijn vezels”, zegt een bestuurslid van de vereniging.

Naast de muziek heeft Cees Blinde voor de Dorpskerk jarenlang in commissies gezeten. Ook was hij actief in het jongerenwerk en is hiervoor benoemd als Erelid van het CJMV. Hij is ook acht jaar gemeenteraadslid én fractievoorzitter voor de PvdA Barendrecht geweest.

Voor al die zaken is hij gewaardeerd met de volgende onderscheidingen:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau in goud en Lid in de Orde van Oranje-Nassau , Ereburger van de gemeente Barendrecht, winnaar van de 2e Cultuurprijs van Barendrecht en Barendrechter van het jaar 2015.

“We verliezen in Cees Blinde een gedreven leider en een grote steunpilaar. Hij heeft door zijn grote inzet gedurende 75 jaar als lid, voorzitter en adviseur de vereniging groot gemaakt. We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij dit grote verlies”, aldus het bestuur.

Meer berichten