Het Vlak gaat de komende jaren veranderen.
Het Vlak gaat de komende jaren veranderen. Foto:

Ruimte voor discounter in centrum

Algemeen

BARENDRECHT – In het centrum van Barendrecht is plaats voor een discounter. Dat verzekerde wethouder Nico Bults dinsdagavond aan de raadscommissie Ruimte.

Er wordt door de gemeente een onderzoek gedaan, naar aanleiding van een aanvraag ‘uit de discount hoek’ voor een vestiging in het centrum, nabij de Middenbaan. De wethouder beloofde binnenkort met het resultaat van het onderzoek te komen. “Daar is plek voor”, kon hij nu al zeggen. Welke winkelketen uit het goedkope segment de aanvraag heeft gedaan, vertelde de wethouder niet.

Dirk Vermaat (EVB) stelde direct dat er in het centrum geen ruimte is voor een discounter. “Het kan alleen als je handelt in strijd met de afspraken die met woningbouwvereniging Patrimonium zijn gemaakt.”

Vlak

Bults werd door Vermaat aangesproken op het tempo van de ontwikkelingen in het centrum. Het college treedt niet doortastend op, stelde Vermaat. “Het wordt tijd dat we weer verkiezingen krijgen.”
Volgens wethouder Nico Bults kan de ontwikkeling van het Vlak en omgeving niet sneller. Hij is nu bezig met gesprekken om de garageboxen achter het voormalige Remax pand aan de kopen.

Na de zomer wil Buls met de gemeenteraad overleggen over het centrum. Hij constateert dat er veel is veranderd sinds er in 2015 voor het laatst een koers werd uitgezet. “De coronacrisis is er overheen gegaan, het winkelen is veranderd, de beleving is veranderd”, somde de wethouder op.

Advertenties uit de krant