Afbeelding
Foto:

Barendrecht tegen horeca aan de Koedood

Algemeen

BARENDRECHT – De gemeenteraad van Barendrecht is tegen grootschalige horeca langs de Koedood. Een motie met die strekking werd dinsdag met algemene stemmen aangenomen.

Aanleiding voor de motie is het plan voor de bouw van de horecagelegenheid Graaf van Portland. Dat wordt een horecagelegenheid aan de Koedood. Er komt ook Bed and Breakfast, een natuurspeeltuin, een winkel waar men streekproducten kan kopen en fietsverhuur. Het bedrijf ligt in Albrandswaard, maar is alleen bereikbaar vanaf Barendrechts grondgebied.

Arie Kooyman (GL) diende namens de coalitiepartijen een motie in, waarin het ‘een stedelijke ontwikkeling in een niet stedelijk gebied’ wordt genoemd. Op zondag worden 1200 bezoekers verwacht. In de motie wordt er ook op gewezen dat de Koedood grenst aan een stiltegebied.

Echt Voor Barendrecht (EVB) had vrijdag al vragen aan het college over de bouw Graaf van Portland. Raadslid Miranda Mes wil weten of het college knelpunten verwacht met het parkeren en het verkeer op de Koedood. Ook vraagt ze of horeca passend is aan de grens van een stiltegebied. Tenslotte vraagt ze of inwoners van de wijk Havenkwartier, aan de overkant van de Koedood, overlast kunnen verwachten van de horeca.

Volgens wethouder Arnoud Proos deelt het college de zorgen van de gemeenteraad. Dat is via een ambtenaar al doorgegeven aan de gemeente Albrandswaard. Volgens Proos moet ook de provincie bij het plan worden betrokken. Albrandswaard kan dit niet zelfstandig. Iets verderop ligt de Koedood Haven. Hier is volgens wethouder Proos wellicht plaats voor kleinschalige horeca, in overleg met Albrandswaard.

De gemeenteraad wil dat het college de bezwaren tegen Graaf van Portland doorstuurt naar de gemeente Albrandswaard. Tot 15 juli kan daar een inspraakreactie worden ingediend. Volgens wethouder Proos overweegt het college om ook zelf een inspraakreactie te sturen.

Advertenties uit de krant