De Romeinse soldaat was één van de vossen. (foto: Arnold Sluijs)
De Romeinse soldaat was één van de vossen. (foto: Arnold Sluijs)

Vossenjacht in Carnisselande

Algemeen

BARENDRECHT – Zaterdag 11 september namen dertig kinderen deel aan de vossenjacht die stichting Hart voor Barendrecht voorafgaand aan de première van de film ‘Onderweg naar Rome’ had georganiseerd. De vossenjacht getiteld ‘In de voetsporen van Paulus’ was exclusief uitgeschreven ter gelegenheid van de start van het activiteitenseizoen voor de deelnemende kerken aan het filmproject.

Nadat de kinderen letterlijk waren opgetrommeld werd om 13.30 uur met de vossenjacht gestart. De kinderen gingen in groepen vanuit Carnisse Haven uiteen op jacht naar de vossen in het noordoosten van de wijk Meerwede. De vossen waren verkleed als een personage uit de film ‘Onderweg naar Rome’, een productie van Hart voor Barendrecht. Vier van hen (Paulus, Ananias, de schipper en gevangenbewaarder) hadden een vaste plaats. Zij waren iets makkelijker te vinden dan de lopende vossen waaronder de Romeinse soldaat. Als de kinderen de vos hadden geraden, kregen zij een opdracht waarmee zij één van de titels van de brieven van Paulus verdienden. Die hadden zij bij terugkomst nodig om een puzzel op te lossen. De uitkomst van de puzzel was het beroep van de apostel Paulus: tentenmaker.
Ondanks een felle regenbui slaagden alle groepen erin om de acht vossen binnen de gestelde tijd te vinden en genoten de deelnemers bij terugkomst van lekkers en drinken. Het groepje van Emma, Jasmijn, Sophie en Vera behaalde de meeste punten. De kinderen wachtte nog een verrassing: een heus springkussen. Hoewel sommigen ruim vijf kilometer hadden afgelegd om de vossen te vinden, was daarvoor nog energie te vinden. Bij vertrek werden alle deelnemers getrakteerd op een ouderwetse pen gemaakt van bamboe en een key-koord.

www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant