Afbeelding

IKEA Barendrecht werkt samen met cliënten van Pameijer

Algemeen

BARENDRECHT - Pameijer en IKEA Barendrecht hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Er zijn inmiddels drie cliënten bij de vestiging in Barendrecht gestart.

Tijdens de werkdag maken de cliënten onderdeel uit van het medewerkersteam en worden ze gekoppeld aan een IKEA-medewerker op de afdeling. Leerwerkcoach Anja van der Ham ondersteunt hen op de werkvloer. Anja: ‘IKEA heeft ons met open armen ontvangen. Nu de cliënten er eenmaal werken, hebben de IKEA-werknemers ook een beeld bij Pameijer en bij de cliënten: dat het gewoon leuke, slimme mensen zijn die erg hun best doen.’

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het terugleggen van geretourneerde producten op de juiste afdeling. Chris, cliënt Pameijer en werkzaam bij IKEA: “In het begin was het natuurlijk wel even zoeken, want IKEA is groot. Maar inmiddels weten we de sluiproutes wel te vinden. Ik hoop hier veel te kunnen leren en nieuwe mensen te spreken”.
Pameijer streeft ernaar dat cliënten weer midden in de maatschappij staan, dat zij weer meedoen. Anja: “We werken hard aan een inclusieve samenleving en zijn ontzettend blij met deze samenwerking!”

Ontwikkelen
De samenwerking past binnen de People and Planet Positive-strategie van IKEA. Hiermee wil IKEA een bijdrage leveren aan duurzaamheid en de samenleving. Dit doen zij door bijvoorbeeld te zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals de cliënten van Pameijer, ervaringen kunnen opdoen en zich verder ontwikkelen.
Marloes Dolmans, People & Culture manager bij IKEA Barendrecht: “Onze samenwerking met Pameijer bevalt erg goed. We gaan binnenkort evalueren, maar beide partijen hebben de intentie de samenwerking verder uit te breiden en meer cliënten bij IKEA te verwelkomen.”

Beursvloer
IKEA Barendrecht en Pameijer vonden elkaar via de Beursvloer van de Barendrechtse Uitdaging. Zij koppelen op lokaal niveau maatschappelijk betrokken ondernemingen aan stichtingen en verenigingen. De Barendrechtse Uitdaging organiseert jaarlijks een Beursvloer. Hier kunnen maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten en netwerken om zo mogelijk tot een samenwerking te komen.

Advertenties uit de krant