Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Arco: Stemadvies (vervolg)

Algemeen Column

Vier weken geleden schreef ik op deze plaats over de komende verkiezingen voor de gemeenteraad. Ik was niet van plan daar nog op terug te komen. Met alles was we hierover in De Schakel schrijven én alle folders die de partijen verspreiden, kan iedereen z’n eigen conclusies trekken.

Wat er de afgelopen weken gebeurd is in Oekraïne, laat zien dat een verkiezing zoals we die nu hebben in Barendrecht, niet overal vanzelfsprekend is. De partijen in Barendrecht kunnen vrij campagne voeren, de media mogen daarover schrijven wat ze willen en de kiezers kunnen in vrijheid een hokje rood maken in het stembureau.
Aan die vrijheid wil Rusland in z’n buurlanden een einde maken. Want de vrije keuze in het stemhokje wordt als een bedreiging gezien.

Dit is niet de plaats om de toestand in Oekraïne te analyseren. Ook heeft het geen zin om namens de redactie van De Schakel, Poetin voor de laatste maal te waarschuwen.

Maar er is één ding dat we allemaal wel kunnen doen. Gewoon volgende week gaan stemmen. Laat zien dat democratie werkt, want dat is de grootste bedreiging voor Poetin en alle mensen die achter hem staan.
Het rode potlood is een machtig wapen. Laten we op 16 maart weer trefzeker een hokje rood maken. Dat zal ze leren.

Advertenties uit de krant